Uzbudljivo MasterChef putovanje započinje na audicijama, a kako su se snašli prvi kandidati ispred žirija, saznat ćemo već narednog ponedjeljka na Novoj BH.

Neki će svoj put već na ovoj prvoj stanici završiti, a samo neki će se uspjeti izboriti za daljnje takmičenje i željno iščekivanu MasterChef pregaču. Svi kandidati dijele isti san – da postanu novi MasterChef! No, ko će ostaviti najbolje od sebe na tanjiru na audicijama, tek ćemo vidjeti, a neka od imena onih koji idu dalje saznat ćemo u prvih šest audicijskih epizoda.

Žiri, sastavljen od tri vrhunska chefa i profesionalca, ističe kako titulu MasterChefa zaslužuje ona osoba koja je spremna riskirati, učiti i razvijati se, onaj ili ona koja može, želi i hoće pomaknuti granice. Za takvim ustrajnim i otvorenim kandidatima su Stjepan Vukadin, Damir Tomljanović i Melkior Bašić u potrazi, a žiri im svima prije samog starta poručuje: ”Kuhajte, hrabro i sa srcem. Kuhajte najbolje do sada!”.

Trideset minuta dato je kandidatima za pripremu jela u predkuhinji i deset minuta ispred žirija u TV studiju kako bi prezentirali svoj tanjir, ali i sebe. Chef Stjepan Vukadin ističe: ”Zapamtite jednu stvar – MasterChef mijenja živote!”

Chef i član žirija Damir Tomljanović ističe kako je MasterChef kuhinja mjesto gdje se snovi ostvaruju, ali i ruše, mjesto gdje je glavna namirnica ustrajnost, a glavni začini sloboda i kreativnost.
Član žirija Melkior Bašić pak ističe: ”Kuhinja je za mene igra, sloboda, posao, ali i najdraži hobi. Alat za istraživanje, kreativnost i osobnost, jedno od najtežih, ali i najljepših zanimanja.”
Bit će zanimljivo vidjeti kandidate koji smatraju da su spremni dati sve za kuhinju, pa čak jednog dana i promijeniti svoje zanimanje.

Stjepan Vukadin ima jasan stav kako izgleda život budućeg masterchefa: ”U kuhinji moraš biti spreman na konstantan rad, uvijek ima nešto novo što se možeš naučiti, vještina koju možeš savladati, granica koju možeš još malo pomaknuti… Jedino tako možeš napredovati i postati bolja verzija sebe.”

MasterChef žiri je u potrazi za onima koji ustaju kad padnu, za onima koji su spremni učiti na svojim pogreškama, za onima koji su svjesni da prosječno nije dovoljno. Ko će dobiti priliku za daljnje takmičenje, saznat ćemo 27. septembra u 22.00 u prvoj epizodi MasterChefa.