Otkad su se ujedinili i započeli život na istom otoku, kandidati iz plavog i crvenog tima u „Survivoru“ imali su prilike bolje se upoznati i otvoriti dušu jedni drugima, iako su još uvijek žestoki protivnici na terenu. Suživot u zajedničkom kampu pružio im je priliku za stvaranje novih prijateljstava, pa će tako Milica, koja se nekada najviše protivila ujedinjenju, s kandidatima iz plavog tima otvoreno porazgovarati o nasilju nad ženama koje je obilježilo dio njezina života.


„Uvijek sam mislila da se razlikujem i da me neko ne shvaća na dobar način. Teško je, ali nekad smatram da smo sami sebi najveći nasilnici. Kad su mi se dešavale te stvari igrala sam u reprezentaciji gdje sam osvajala zlatnu medalju, ali nisam htjela da me narod osudi, bilo me sram. Narod te odmah osudi i to je najgore jer se stidiš svega što si dopustio, ali dala sam toliko intervjua gdje se pričalo o nasilju nad ženama i nikad nisam htjela da me gledaju kao žrtvu“, otkrit će Milica kojoj je cilj da svojim iskustvom potakne snagu u drugim ženama koje prolaze kroz slične situacije. „Očevi drže svoju djecu na ramenima. Ja držim svoje dijete tako i mi šetamo gradom. Zar nema ništa ljepše nego kad te tako doživljavaju? A ne da me svi sažalijevaju i govore – jao, pa ona je samohrana majka. Nisam, i majka sam i otac i baš mi dobro ide“, dodat će Milica.
Nakon Miličine ispovijesti, kandidati iz plavog tima uputit će joj riječi podrške te zaključiti da su gotovo svi u privatnom životu prošli kroz situacije koje su ih ojačale i u kojima su se iskazali kao pravi borci. „Tema o kojoj se ne bi trebalo generalno šutjeti i o kojoj bi trebalo glasno govoriti uzdignute glave je upravo nasilje nad ženama. U plemenu sada, pošto nas gledam kao jedno iako se takmičimo jedni protiv drugih, imamo ženu koja je nažalost to proživjela, ali žena koja je na svom primjeru pokazala ako to prijavite, ako ne šutite o tome i ako ste dokaz da to ne treba skrivati i stavljati pod tepih, niti se toga stidjeti, nego govoriti o tome, da se takvi problemi tek tad mogu rješavati“, poručit će Sumejja.
Upravo je tema o nasilju nad ženama, o kojoj Milica hrabro progovara, bila inspiracija za njezin idući poduhvat kojemu će se planira posvetiti nakon završetka „Survivora“. „Pišem knjigu i ta knjiga treba biti završena kad se vratim da opišem tu neku bol koju sam ja imala u sebi i koju sam izgleda istjerala i izbacila dolaskom u ‘Survivor’ jer možda sam i zato shvatila da mi je ‘Survivor’ mala maca i da sam ga lako prošla u odnosu na ono što sam prošla izvan njega“, poručit će Milica, a kako su kandidati iz plavog tima reagirali na njezinu ispovijest pogledajte večeras u 22.15 na Novoj BH.