Najelitnije nogometno takmičenje vraća se na Novu BH. Ove sedmice počinje drugi dio sezone u Ligi prvaka. Pred nama je knock-out faza koja donosi nekoliko spektakularnih duela.

U programu Nove BH već u srijedu očekuje nas susret iz Londona, gdje Tottenham dočekuje ekipu Leipziga. Bit će to susret trenera različitih fudbalskih filozofija. Jose Mourinho s jedne strane kao trener koji je dva puta bio prvak Evrope, sa Portom i Interom, te sa pregršt iskustva, prepoznatljiv po svom čvrstom i defanzivnom stilu na ispitu je protiv najmlađeg trenera u historiji Lige prvaka Juliana Nagelsmanna, koji je u ovom takmičenju debitovao prije tri godine s ekipom Hoffenheima, tada kao 31-godišnjak. Tottenham, prošlogodišnji polufinalista, i Leipzig, kao tim kojem je ovo do sada najveći izazov, obećavaju interesantnu i uzbudljivu utakmicu.

Sedam dana kasnije slijedi jedan od najinteresantnijih duela u ovoj fazi takmičenja, koji će se odigrati na Santiago Bernabeau. Kraljevski klub kao rekorder sa 13 naslova prvaka Evrope na svom terenu dočekuje Manchester City koji, uprkos enormnim ulaganjima, ima samo jedno polufinale Lige prvaka. I dok je Real lider u Primeri i do kraja sezone će voditi grčevitu borbu za Barcelonom za naslov prvaka Španije, City ima veliki zaostatak za Liverpoolom u engleskom šampionatu.
Bit će to spektakularan okršaj Zidanea i Guardiole s jedne te Benzeme, Modrića, Marcela i Aguera, De Bruynea, Sterlinga s druge strane.
Utakmice Lige prvaka na rasporedu su u srijedu, 19. i 26. februara u 20.50, a prethodit će im stručna sportska analiza u uvodnim emisijama od 20.30.