Prvak Evrope dočekuje Atletico Madrid u dvoboju koji može produbiti krizu Liverpoola. Ipak Kloppova ekipa već polako priprema slavlje za titulu koju su navijači čekali čini se i predugo. Na neuspjeh u Ligi prvaka barem u ovoj fazi niko i ne pomišlja.


Atletico je slavio u prvom meču sa minimalnih, ali dovoljnih 1-0, i ovaj rezultat izgleda dostižan, međutim kad igrate protiv Atletica onda ova prednost može biti krucijalna u borbi za prolaz dalje.
Primjeri iz prošle sezone idu na ruku Liverpoolu koji je nadoknadio minus od tri gola protiv Barcelone, dok je Atletico Madrid protiv Juventusa u gostima prokockao dva gola prednosti.
Liverpool je toliko puta bio na ivici, ali uvijek su se uspjeli vratiti i upisati ključnu pobjedu.
Klopp ima širinu i kvalitet u timu koji mu garantuje da uz pravi pristup mogu nadoknaditi minus, dok je za Simeonea ova utakmica važna i radi samopouzdanja zbog nastavka sezone gdje su peti u Ligi, ali i dodatni uspjeh u Ligi prvaka koji je snažan motiv u završnici sezone.
Igrači poput Salaha, Firmina, Joao Felixa, Saula garant su spektakla, a utakmicu Liverpool – Atletico Madrid ne propustite pogledati u programu NOVE BH u srijedu od 20:50. Meču će prethoditi stručna sportska analiza u uvodnoj emisiji koja je na rasporedu od 20:30 sati.