Kompanija Mtel u Bosni i Hercegovini je, u svom najnovijem saopštenju za javnost, iznijela niz neistinitih navoda na račun United Media, pokušavajući tako da se pred građanima opravda zašto nije pristala na distribuciju naših sportskih kanala, već se opredijelila za ograničavanje konkurencije kroz favorizovanje srpskog državnog kanala Arena Sport, saopšteno je danas iz United Medije u reakciji na saopštenje Mtela.

”Smatramo da je jako važno da javnost zna da je Mtel-u ponuđen nastavak saradnje po istoj cijeni koja je važila i ranije, što su oni odbili, baš kao što su i prošle godine odbili ponudu za kanal NOVA BH na kojem se emituju najvažniji nastupi reprezentacije.

Poštujući odluku Konkurencijskog vijeća, Mtel-u su ponuđeni isti uslovi za distribuciju Sport Kluba koji važe za ostale operatere na tržištu. Suočeni upravo sa revoltom gledalaca uskraćenih za Premier ligu, FA Kup, Bundesligu, Euroligu, Eurokup kao i trke Formule 1 i MOTO GP, prenose Evropskog šampionata u košarci i najvažnije teniske turnire, kompanija Mtel izlazi u javnost sa saopštenjem u kojem nas prvo optužuje da nismo pokazali zaintresovanost za nastavak saradnje, a zatim i da smo „arogantnim stavom“ onemogućili konstruktivne pregovore”, saopćeno je danas iz United Medije.

‘‘Gospodu iz Mtel-a pitamo, da li su očekivali da za njih ne važe pravila na tržištu samo zato što su dio državnog Telekoma Srbija i od kada se jasna i nedvosmislena ponuda za nastavak saradnje naziva „arogantan stav“?

Još jednom ističemo da su svi naši kanali dostupni operaterima za distribuciju pod jednakim uslovima, ukoliko su za to zainteresovani. Svi gledaoci koji godinama prate Sport klub, mogu nas potražiti kod TionTel EON-a ili nekog drugog operatera kao i putem Total TV platforme ili eon.tv, bez obzira gdje se nalaze”, saopšteno je iz United medije.

Iz mTela su, između ostalog, ranije kazali da se ne žele baviti napadima na bilo koju kompaniju, a u saopštenju koje su danas objavili mediji u Bosni i Hercegovini, optužili su United grupu za ”izvrtanje činjenica i plasiranje i podmetanje poluinformacija.”