Nastavljaju se napeti trenuci u zabavno takmičarskom showu Survivor.

Nakon intenzivnog sraza s Lukom u prethodnom takmičenju, Matea je morala napustiti show, ostavljajući iza sebe tišinu koja je zapanjila preostale takmičare u plavom plemenu – Luku, Mihaelu i Doriana. „Duel Mateje i Luke bio je veoma napet i neizvjestan do zadnjeg trenutka“, rekao je Dorian. „Luka je dosta dobar u tim igrama, mislio sam da će pobijediti. Ali kad je ona složila sve, pomislio sam – je li moguće? No, pogrešno je posložila kocke, Luka je dobio još vremena i pobijedio“, ispričao je ovaj polufinalist.

Dok se prašina polako sliježe nakon ovog nepredvidivog dvoboja, preostali takmičari se pripremaju za polufinalni izazov. Pobjednici iz plavog i crvenog plemena ići će direktno u finale, dok će o sudbini drugog finalista odlučivati porota na plemenskom vijeću. Stefan, koji se oslanja na sudbinu, izjavio je da se ne opterećuje time što će reći porota.

Mihaela, puna entuzijazma, ne krije svoje oduševljenje: „Osjećaj je nevjerojatan, ne mogu se prestati smijati“. Luka, s druge strane, najavljuje da će prvenstveno uživati u svakom trenutku na poligonu, ističući koliko je veliki uspjeh već to što je stigao do polufinala: „Malo ko je doživio ući u polufinale“.

Anđela je optimistična i vidi se u finalu, vjerujući da su joj šanse s porotom, ako oni budu odlučivali o njoj, 50:50: „Ne razmišljam kako će biti na vijeću i što će me pitati“, kaže ona, nagovještavajući svoju strategiju za posljednje korake u takmičenju.

Ne propustite novu epizodu Survivora i saznajte ko će se okititi titulom prvog finaliste, a ko će morati pred porotu.