Nakon što je kandidat Roko iz plavog tima nominiran za ispadanje, na redu je drugi izazov za plemenski imunitet koji će pokazati iz kojeg će mu se tima pridružiti kandidat u duelu.

Podsjetimo, u prvoj sedmici crveni tim je nominirao Niggora i Ivonu, dok je iz plavog tima nominirana Sanja koja je nakon dvoboja prva napustila show. Ako crveni tim izgubi u večerašnjem drugom izazovu za plemenski imunitet, ponovno će se naći u nezahvalnoj situaciji da biraju kandidate za nominaciju, a hoće li u tom slučaju odabir opet pasti na iste kandidate ili će se situacija promijeniti, tek ostaje za vidjeti. S druge strane, ako u večerašnjem izazovu opet izgubi plavi tim, oni će neminovno izgubiti još jednog člana jer će se Roko u tom slučaju takmičiti protiv kandidata iz vlastitog tima. Novi izazov samo što nije počeo, a plavi je tim pod velikim pritiskom jer sebi ne smiju dozvoliti da ih napusti još jedan kandidat.

U sljedećoj igri želim dati sve od sebe. Pa makar ispao, znam da sam ispao sa srcem i pokazat ću timu što znači ući sa srcem“, reći će Roko koji je uprkos nominaciji motiviran za pobjedu u izazovu, što će potvrditi i Goran koji će zaključiti: „Roko ima snage i on je jedan od srčanijih momaka koje sam upoznao i kada dođe žar borbe neće pustiti. Čvrst je dečko i bit će to dobro. Malo ga poljuljaju porazi i to dosta utječe na njega jer se ne zna još nositi s tim negativnim emocijama. Morao bi malo poraditi da shvati da nije smak svijeta – dogodi se svima“.

Drugi ovosedmični izazov za plemenski imunitet testirat će snagu, ali i komunikaciju među kandidatima jer će igri pristupati u grupama po troje iz svakog tima. Kandidati će morati svom snagom trčati prema naprijed, dok će ih elastična opna kojom će biti vezani povlačiti natrag, a onaj kandidat koji će se nalaziti u sredini bit će zadužen za skupljanje zastavica koje donose bodove. Timski rad bit će presudan u ovom napetom izazovu koji će mnogima biti najteži i najnaporniji dosad, upravo zbog velike količine snage koju je potrebno uložiti za uspješno izvršavanje zadatka.

No vidno umorni i iscrpljeni kandidati neće odustati jer je u pitanju vrijedna nagrada – plemenski imunitet koji može uvelike utjecati na daljnji tok takmičenja. Baš kada će izazov postati najnapetiji, na podu će se naći Goran, inače važna karika svog tima, a izazov će se zaustaviti zbog sumnje na novu ozljedu. Kako će se večerašnji izazov odviti za plavi tim koji ionako već broji dva kandidata manje saznat ćemo večeras u 22.10 na Novoj BH!