Do osvajanja naslova u MasterChefu još je dug put, a u nadolazećoj epizodi, kandidati će svoju odlučnost na tom putu potvrditi učestvovanjem u izazovnom i složenom stres testu.

„Osjećam se kao da me pregazio kamion“, kazat će Luka. Večerašnji stres test pokazat će ko će biti najbolji u gastronomskoj borbi za ostankom u showu, a u zahtjevnom izazovu gledat ćemo Miroslava, Petra Tudju, Laru, Davida, Leona, Luku i Piera.

Veći dio takmičara sve će pratiti s galerije. „Super je biti na galeriji jer imaš jednu brigu manje, ali budući da sam bila i dolje, znam i onaj drugi osjećaj“, istaknut će Antonia koja će dobiti priliku dati svoj imunitet nekome od takmičara koji su završili u stres testu, no to će odbiti.

Lara će se pak požaliti kako misli da je, nakon nekoliko loših kuhanja, izgubila žar za borbu. Ne propustite pogledati uzbudljivi izazov koji će testirati njihovu kulinarsku stručnost do krajnjih granica u testu koji će biti podijeljen u nekoliko faza, u kojima će žiri testirati pripadaju li još uvijek MasterChef kuhinji.