Nadja Dorić već je dobro poznato novinarsko i reportersko ime, a večeras se u ulozi voditeljice pridružila kolegi Vladi Mariću u centralnoj informativnoj emisiji Dnevnik Newsmax Adria na Novoj BH.


„Velika je čast i zadovoljstvo našim gledateljima prezentirati najvažnija događanja u danu iza nas. Iako voditeljski posao za mene nije nepoznanica, osjećam dozu pozitivne energije i odgovornosti prema našim gledateljima. Informativni program je moja velika ljubav, bez obzira na poziciju koju u datom momentu obavljam. Veoma sam ponosna na naš Dnevnik koji je moderan, aktuelan, neovisan, objektivan i najvažnije, program u službi građana BiH. Iza Dnevnika Newsmax Adria stoji cijeli tim ljudi, od novinara i urednika do realizatora. Svi moraju igrati timski, svako mora uraditi svoj dio posla najbolje što može. A kada si i prezenter, imaš posebnu odgovornost, jer predstavljaš sve njih“ – istakla je Nadja.

Nadja Dorić je od samog početka dio tima Informativnog programa Nove BH, a odnedavno prezentira i Vijesti Nove BH. U svojim prilozima i javljanjima uživo s terena prati široki spektar drutšvenih i političkih tema. Tokom pandemije intenzivno izvještava o zdravstvenom sistemu, mjerama zaštite i prevencije, epidemiološkoj situaciji i svim relevatnim informacijama o krizi koja je zahvatila cijeli svijet.