Pred takmičarima Survivora još je jedan zahtjevan poligon na vrućem karipskom pijesku.

No prije poligona, u plavom plemenu Jakob neće moći prikriti svoje razočaranje zbog toga kako su na prethodnom vijeću glasali njegovi suigrači. Jakob misli da je Alex izglasan jer ga muški dio plemena gleda kao konkurenciju. Drugi članovi plemena smatraju da je Jakob odustao od igre za osobni imunitet, kako bi Alex imao priliku osvojiti vrijednu ogrlicu koja bi ga čuvala od nominacija. „Da sam na Jakobovom mjestu i da mi je pozicija u plemenu sigurna, a imam prijateljicu kojoj nije, sigurno bih isto napravila“, komentirat će Mihaela.

„Dosta mi je poraza, idem pobijediti“, kazat će Nancy ususret novoj igri na poligonu, a čini se kako će isto ozračje vladati i u crvenom plemenu. „Mi ćemo se truditi da pobijedimo u igri za plemenski imunitet, da ne moramo nominirati nikoga i da plavi izgube svog člana“, izjavit će Vesna te dati podršku Varji, no nešto će se ipak promijeniti tokom iscrpljujuće igre za plemenski imunitet.

Ovoga puta, o pobjedniku će presuditi raznoliki poligon na čijem će kraju takmičatri morati srušiti vreće s totema, a pobijedit će ono pleme koje prvo prikupi osam bodova. Koje će to pleme biti ovoga puta, ne propustite pogledati u novoj epizodi Survivora na Novoj.