Plavi tim u 'Survivoru' ostao je bez još jednog člana nakon što je takmičenje u duelu s Nevenom napustila Ivana.

Još jedan turbulentna sedmica je iza kandidata, a ovaj će duel ostati upamćen po suzama i emocijama jer su se u njemu sukobile dvije kandidatkinje iz istog tima kojima je takav rasplet događaja izuzetno teško pao.

Sedmica za plavi tim počela odlično, pa nakon dva osvojena izazova za nagradu niko nije očekivao da će ih zadesiti situacija da će se upravo dva njihova kandidata jedan protiv drugog takmičiti u duelu za ispadanje. Najviše glasova na drugim nominacijama skupila je Nevena koja je očekivala takav ishod zbog neizrečenog pravila plavog tima da prvo nominiraju kandidate koji su im se naknadno pridružili, ali ono što nije očekivala bile su emocije koje je izazvala činjenica da se mora takmičiti protiv Ivane s kojom se sprijateljila za vrijeme zajedničkog boravka na otoku.

Već i prije samog duela Nevena nije mogla zadržati suze zbog teške situacije u kojoj se našla, no prave emocije izašle su na vidjelo po završetku duela, nakon što je shvatila da je Ivana ispustila loptice za balansiranje i izgubila, što je automatski značilo da je njezina ‘Survivor’ avantura završila. Iako je pobjeda u duelu Neveni osigurala ostanak u showu, ona se nije mogla radovati, već je briznula u plač zbog Ivaninog poraza. Dok su jedni kandidati pohitali u Ivanin zagrljaj kako bi se oprostili od nje, drugi su se uputili prema Neveni koja je neutješno plakala zbog Ivanine eliminacije. Kad je došla k sebi, Nevena je priznala da joj je ovo bila najteža pobjeda u životu. „Ovo je najodvratnija pobjeda koju sam u životu dobila“, poručila je Nevena, žaleći za odlaskom svoje suigračice.

Iako je Ivana bila hrabra i neustrašiva ne samo za vrijeme duela, nego i svih prethodnih izazova, njezinoj je avanturi došao kraj. „Trenutno ovaj osjećaj u meni uopće ne mogu opisati. Koliko sam tužna, toliko sam i sretna radi Nevene“, poručila je Ivana koja se zatim obratila svom timu: „Htjela bih se zahvaliti svakom članu što su me prihvatili, makar sam došla toliko kasno. Nisu nikada imali nijednu ružnu riječ, niti išta tome slično. Povezala sam se sa svakim od njih i nadam se da ću taj odnos zadržati i da ćemo ga nastaviti kad se vratimo. Ja ću vas dočekati s puno hrane, napravit ćemo party“. Iako njezin put u ‘Survioru’ nije bio toliko dug, uživala je u cijelom putovanju koje bi rado nastavila. „Put je bio divan, čak i spavanja na ravnome i glad“, poručila je Ivana te za kraj dodala da već razmišlja o ponovnoj prijavi u show.

Što kandidati duže ostaju u ‘Survivoru’, to postaju povezaniji i sve im je teže oprostiti se od eliminiranih članova. Takmičenje je napustila Ivana, a ko će biti sljedeći, doznat će se uskoro!