„Mislim da su ovoga puta pogriješili i da će ih to možda koštati u budućnosti.“

Kraj druge sedmice u “Survivoru” obilježilo je ispadanje još jednog kandidata, a u napetom duelu za ostanak u showu takmičili su se Roko iz plavog tima i Niggor iz crvenog tima.

Niggor se već drugi put našao u duelu za ispadanje, zbog čega se našalio da se osjeća kao profesionalac, a upravo zato nije očekivao ponovnu nominaciju koja je, tvrdi, probudila čudan osjećaj u njemu. S druge strane, Roko se prvi put takmičio za ostanak u showu, a prije duela slomio se pred kamerama i priznao da mu nedostaje majka zbog koje je razmišljao o povratku kući.

Duel između dvojice nominiranih sastojao se od zadatka da kandidati što duze drže ručke između kojih se nalazio težak malj, a veću snagu i izdržljivost ovoga puta pokazao je Roko koji se tako spasio od ispadanja, dok je za Niggora takmičenje zauvijek završilo.

Iako je Niggor pokazao žar i motivaciju za ostankom u showu, umor i iscrpljenost učinili su svoje, a prije odlaska svom je timu uputio oproštajnu poruku. „Poručujem im da se drže složno, da ne manipuliraju jedni drugima, da za svaku odluku za koju se budu odlučili dobro razmisle jer mislim da su ovoga puta pogriješili i da će ih to možda koštati u budućnosti. Želim vam puno sreće, pazite se, čuvajte se i samo naprijed“, poručio je Niggor zaključivši da će “Survivor” pamtiti po nevjerojvatnom iskustvu. „Ponosan sam što sam bio dio ovoga. Žao mi je što nisam još ostao jer imam još dosta toga za pokazati i pružiti, ali tako su se kockice složile i tako je trebalo biti, ne može se protiv nečije volje. Ja sam večeras dao maksimum, ali više nisam mogao izdržati, ruke su me stvarno izdale. Danima smo pod presingom i umorni – Roko svaka čast“, dodao je Niggor.

Iako je Roko prije duela doživio nalet emocija tijekom kojeg je propitkivao svoj ostanak u showu, nakon izborene pobjede otkrio je kako je to bio samo trenutak slabosti. „Sinoć nisam mogao spavati normalno, budio sam se svako malo. Razmišljao sam o odlasku i ostanku, što dobivam i što gubim. Na kraju sam shvatio da su to samo krize, a uvijek sam se vodio time da ne treba odustati koliko god je teško“, poručio je Roko kojega je plavi tim s veseljem dočekao.

Za Niggora je “Survivor” završen i njegova je baklja koja simbolizira život na otoku ugašena, a crveni tim po prvi je put ostao bez jednog člana. Nova sedmica na otoku pokazat će hoće li ih odluka o nominiranju Niggora zaista koštati ili će ih njegov odlazak dodatno motivirati da budu bolji u idućim izazovima. S druge strane, s Rokovim povratkom plavi tim zasad ostaje na okupu, a u novoj sedmici morat će dati sve od sebe da u izazovima primijene pobjedničku taktiku koju su osmislili.