Nakon što su Bojan, Marko i David prekršili pravila i otišli tražiti hranu izvan kampa, otkrili su da će za to morati snositi posljedice.

No, o kakvim se posljedicama radi, saznali su tek na plemenskom vijeću. Prije toga morali su sa svojim timovima odigrati igru za plemenski imunitet i to na jednom od najtežih poligona do sada koji je uključivao provlačenje i prokopavanje puta kroz pijesak. Osim fizičkog dijela poligona, morali su biti i posebno koncentrirani zbog labirinta kojeg su trebali složiti i kroz njega provući lopticu. Pobijedilo je pleme koje je prvo osvojilo osam bodova, a to su i ovoga puta bili plavi. U posljednjem srazu timova igrali su Leo i Bojan te je pobjednički osmi bod osvojio Leo, a plavi tim tako je pobijedio rezultatom osam naprama tri. Crveni tim, obeshrabren i s dva igrača kojima prijete sankcije, morali su na igru za osobni imunitet. „Malo nam je energija pala zbog cijele situacije u našem plemenu“, komentirala je Nataša. U igri za osobni imunitet najbolji je bio Marko koji je dobio ogrlicu.

Ubrzo potom, nakon što su se okupili u kampu, došlo je do prepirke između Sanje i Drage. Sve je krenulo kada je Sanja komentirala na glas: „Prvi put vidim ženu iz crvenog plemena s nekim alatom“, ali odgovor joj nije izostao, pa joj je Draga rekla: „Daj, ne lupetaj! Sanja, molim te. Što guraš nos u naše pleme?“. „Sanja konstantno propagira priču sportskog duha i fer playja, a konstantno primjećujem situacije u kojima uopće ne igra fer play“, primijetila je Nikolina.

Na plemenskom vijeću, Marko, Bojan i David morali su se suočiti s posljedicama svog nepromišljenog ponašanja. „Ostajete u igri, a vaše pleme će odlučiti o vašoj sudbini. Vaša kazna će biti ta da ćete biti isključeni iz svih nagrada koje osvoji vaše pleme“, priopćio im je Mario. „Meni je najveća kazna što me tražilo 50 ljudi i ništa mi neće nadomjestiti ono što sada osjećam“, osvrnuo se Bojan te dodao: „Imao sam najbolju namjeru da učinim najbolje za svoje pleme. Nisam bio svjestan koliko je sve bilo nepromišljeno“.

„Razmišljao sam o tome kako ću hodati i uspjeti doći do neke hrane i da ćemo svi biti sretni. Nažalost, ispalo je tako kako je ispalo“, rekao je David.

Na plemenskom vijeću, osim razgovora o nestanku, crveni je tim morao odlučiti i koja će njihova dva člana ići u duel. S četiri glasa izglasana je Nikolina, a Bojan je dobio svega jedan glas manje. Marko je direktno u duel prozvao Luku. „Očekivano je, ako je Marko osvojio ogrlicu i prirodno mi je da mene izabere od svih ostalih. To između nas je jedno neslaganje i netrpeljivost s rukavicama i maskom. Moja razmišljanja o njemu su da se jako ozbiljno pripremio za igru, a kako odmiče vrijeme, on puca i pokazuje pravo lice. Jako je dobar igrač i ima ogromnu želju pa je osvojio ogrlicu. Znao je da bi se našao u duelu da nije osvojio ogrlicu,“ kazao je Luka kada ga je Marko prozvao.

U igri za duel u kojoj je trebalo poslagati brojeve u slagalici, upravo je on bio uspješniji, a Nikolina je timu za kraj poručila: „Mislim da sad dolazi moja uloga u poroti, i da ću vam suditi. Bit će svakako zanimljivo. Pazite se!“