Kad se ne takmiče, članovi timova međusobno često razgovaraju o svojim životima izvan showa.

Tako se Nora u potpunosti otvorila Filipu i u intimnom razgovoru ispričala traumatične događaje koji su obilježili njezin život. „Mama je bila ovisnica o drogi, od svoje 13. ili 14. godine. Kada je upoznala mog tatu prestala je s tim. Dok je bila trudna bila je čista. Kada sam imala tri godine, moji su se rastali, jer je ona opet krenula u drogeraške vode“, započela je Nora, a to je bio samo početak tragičnih zbivanja koja su joj, priznaje, ostavili brojne ožiljke na srcu.

Dok će neki novi dan na otoku iskoristiti za razgovor, drugi će se pripremati za novo takmičenje. Pred kandidatima je idući izazov za nagradu, a Marina priželjkuje pismo koje bi je motiviralo da nastavi dalje, dok se crveni tim koji je do sada gubio u takmičenjima za namirnice najviše nada hrani. „Jedem sam sebe već danima. Osjećam kako tijelo ekonomizira i jede mišiće“, rekao je Luka nakon što su jučer izgubili još jedno takmičenje za namirnice. „Svako dizanje mi je penzionerski, treba mi neko vrijeme da se stabiliziram“, dodaje Luka.

Na predstojećem poligonu timovi će morati pokazati koliko su spretni, ali i koliko im je jaka memorija. Koja nagrada očekuje pobjednike saznat ćemo uskoro te čuti potresne situacije s kojima se u svom mladom životu morala suočiti Nora.