Nova BH danas slavi četiri godine postojanja na bosanskohercegovačkom tržištu, a ovaj rođendan dočekuje kao neprikosnoveni lider po gledanosti u Bosni i Hercegovini. Program Nove BH u udarnom terminima svakodnevno prati blizu 200.000 gledatelja, a od prvog konkurenta naš kanal gledaniji je za čak 60 posto.

Tokom protekle četiri godine, na Novoj BH nanizali su se brojni uspješni projekti, od domaćih serija, vrhunskih sportskih sadržaja, najgledanijih zabavnih emisija, specijaliziranih projekata, pa sve do Informativnog programa Nove BH, koji je bh. javnosti donio novo, bolje kontekstualno razumijevanje događaja u zemlji i svijetu kao i kvalitetnije iskustvo u praćenju dnevnih vijesti.
„Ponosna sam na svaki realizirani projekat i na cijeli tim Nove BH koji svojim trudom, radom i znanjem doprinosi u ostvarivanju izuzetnih rezultata i liderskoj poziciji na tržištu. Nova BH i u narednom periodu ostaje dosljedna svojoj misiji – biti najsnažniji i najrespektabilniji medij u BiH“ – istakla je Dželila Čurt, direktorica Nove BH.

Svakoga dana u 18.30 Dnevnik Nove BH donosi detaljan i cjelovit pregled najvažnijih dnevnih događaja u zemlji i svijetu, a iza toga krije se cjelodnevna priprema i timski rad velikog broja ljudi. Zahvaljujući njihovoj profesionalnosti, dugogodišnjem iskustvu i ekspertizi, Dnevnik Nove BH postao je prvi izbor gledatelja i prepoznat kao Informativni program u službi građana.
“Svaka minuta našeg Informativnog programa u protekle četiri godine bila je u službi građana. Drago mi je što su gledatelji to prepoznali i nagradili nas svojim povjerenjem. Nastavit ćemo raditi u njihovom interesu i truditi se da budemo još bolji. Nećemo ih iznevjeriti” – rekla je Jasmina Demirović, direktorica Informativnog programa Nove BH.

Biti dio tima Informativnog programa Nove BH, Aleksandar Hršum doživljava kao privilegiju koju treba opravdati i ne krije zadovoljstvo pripadnosti timu koji pobjeđuje.
“Srećan rođendan! Uz Novu BH sam dočekao tridesetu godinu moga profesionalnog angažmana na televiziji. Srećan sam i ponosan na okruženje u kojem radim i koje mi nakon toliko godina, u ovom poslu, daje nove lekcije o svijetu televizije. Novu BH čine dobri ljudi, dobra energija, timski duh, a iznad svega profesionalnost koja ti daje ‘krila’ da ideš dalje. Lijepo je biti dio tima koji je iz dana u dan na pobjedničkom tronu. Idemo dalje i još bolje”.

Aleksandar Hršum i Amina Hodžić, voditeljski dvojac Dnevnika Nove BH

Uz dobro uigrani voditeljski par Aminu Hodžić i Aleksandra Hršuma, jednako povjerenje gledatelja u Dnevniku Nove BH uživaju i Armina Čengić i Vlado Marić.
“Volim izazovne dane, kada sve i ne ide baš glatko, jer me to pokreće i tada se rađaju sjajne ideje, koje kao tim na koncu odlično iznesemo. Osjećaj da radim za dobrobit društva me ispunjava, jer smo u našim pričama fokusirani apsolutno na život pojedinca, sudbine običnih ljudi, a oni jesu i ostaju prioritet. Kvalitet Dnevnika je ono zbog čega smo prepoznati i ubuduće ostajemo na tom putu” – ponosno ističe Armina Čengić.

Informativni program od početka gradi i Tomislav Đurić, urednik sa više od 30 godina novinarske karijere tokom koje je realizirao više od dvije hiljade informativnih emisija u udarnom terminu emitiranja.
“Svaka naredna emisija je novi neistraženi teren. Tim s kojim radim najvažniji je adut za savladavanje tog izazova. Vrijedni, radoznali i svestrani profesionalci razlog su što današnji Dnevnik ima potencijal da bude bolji od onog jučerašnjeg”.

Osim urednika i voditelja, ključna karika u lancu prozivodnje vijesti su i reporteri. Uvijek su na licu mjesta, u centru dešavanja, a aktuelnost, objektivnost i istinitost su njihova misija. Jedan od njih je i Tahir Žustra.
„Saznati, istražiti, dokazati i kontekstualizirati – put je kojim događaji pretvoreni u vijesti putuju do naših gledatelja svakoga dana u godini. Kontekst je ono što gledateljima pomaže lakše razumjeti dešavanja oko nas i refleksiju na budućnost, pa se zbog toga naš Dnevnik i Vijesti vole i ne propuštaju. Osim toga, Nova BH za mene znači napredak. Profesionalni, ljudski, kolegijalni, prijateljski – u svakom mogućem smislu napredak“ – poručuje Tahir Žustra na na četvrti rođendan Nove BH.

Neizostavne minute Dnevnika Nove BH, čini i sportska redakcija, a reporter i voditelj Adis Hadžić posebno ističe što je na Novoj BH imao priliku učestvovati u realizaciji nekih od najatraktivnijih sportskih sadržaja poput EURO 2020, Lige prvaka, Lige nacija te utakmica Nogometne reprezentacije BiH.

Adis Hadžić, reporter i novinar Sportske redakcije Nove BH

„Pravo je zadovoljstvo biti dijelom tima koji je sastavljen od istinskih profesionalaca i u okruženju u kojem imaš priliku da profesionalno i kao osoba iz dana u dan rasteš i usavršavaš se“.

Nova BH, tokom protekle četiri godine postala je televizija prvog izbora u BiH i kada je zabavni program u pitanju, a među formatima na koje je tim Nove BH najviše ponosan svakako je i lifestyle magazin Nova IN. Zahvaljujući kvalitetnom i raznovrsnom sadržaju protkanom zabavnom, emocijom, toplim životnim pričama, reportažama iz svakog kuta BiH i regije, magazin Nova IN, osvojio je i srca gledatelja i danas se nalazi u vrhu najgledanijih lifestyle i showbiz emisija u Bosni i Hercegovini.

Milica Kokotivić ističe da je sretna i beskrajno ponosna jer radi u timu koji funkcioniše kao porodica.

„Magazin Nova IN za tri godine postao je regionalno prepoznatljva zabavna emisja, što je rezultat ozbiljne posvećenosti i vrhunskog profesionalizma cijele ekipe. Radimo i stvaramo drugačije, i definitivno smo postavili više standarde zabavnog programa u BiH“.
Jednako uz emisije iz domaće produkcije, Nova BH obara rekorde u gledanosti i kada su u pitanju drugi zabavni sadržaji kao što su Zvezde Granda, Survivor, Supertalent, Nikad nije kasno, MasterChef te uživa povjerenje ne samo gledatelja, nego i klijenata te poslovne zajednice.

„Od osnivanja i početka emitovanja programa, unosimo novitete i postavljamo visoke standarde kako u produkciji, tako i u TV oglašavanju. Radimo odgovorno, transparentno i u najboljem interesu klijenata Nove BH, jer vjerujemo u dugoročne odnose, koje predano njegujemo. Inovativnim i kreativnim pristupom prema svakom oglašivaču kontinuirano podižemo ljestvicu standarda u našoj struci i unaprijeđujemo tržišnu poziciju Nove BH“ – naglasila je Ljupka Hamzić, direktorica prodaje Nove BH.

Ljupka Hamzić, direktorica prodaje Nove BH

I dalje ćemo raditi za dobrobit svih građana BiH te našim gledateljima odabirom vrhunskih programskih formata u domove unositi zabavu, razonodu i inspiraciju.

Hvala vam na povjerenju.