Nova sedmica u "Survivoru" započet će velikim iznenađenjima za članove plavog i crvenog tima koji su se u protekle dvije sedmice morali oprostiti od dva kandidata – Sanje i Niggora. No za preostale kandidate takmičenje se nastavlja bez predaha, a početak nove sedmice označava i novi izazov za namirnice koji će osim vrijedne nagrade donijeti i neočekivano iznenađenje.

Izgubili ste vrijedne članove, ali ono što ne znate je da u Survivoru postoje dva otoka na kojima živite, ali postoji i treći otok. Na njemu se nalaze takmičari koji su spremni ući ovdje i postati članovi vašeg plemena. Jeste li spremni za vaše nove članove?“, najavit će Mario zatečenim kandidatima koji će s nestrpljenjem čekati da otkriju ko se tačno krije na trećem otoku.

Nova će sedmica nekima donijeti i neprospavanu noć, pa će tako Nika zabrinuti članove plavog tima nakon što će je usred noći probuditi jaki bolovi u trbuhu zbog kojih će tražiti liječničku pomoć. No osim Nikinih bolova, kandidatima će dodatan razlog za brigu izazvati sazivanje izvanrednog Plemenskog vijeća na kojemu će se okupiti oba tima.

Survivor je jedno od najtežih takmičenja na svijetu. Uvjeti u kojima živite i takmičite se su gotovo ekstremni, ali to ste i znali prije vašeg odlaska ovdje. Znali ste da neće biti hrane, da se trebate boriti za svako zrno riže. Znali ste da su noći hladne i da često pada kiša i da su uvjeti jako teški. U Survivoru nema prečica i popuštanja, a naprijed idu samo oni koji su spremni savladati sve prepreke koje se nađu ispred njih – mentalno i fizički“, reći će Mario u uvodnom govoru na početku Plemenskog vijeća, te dodati: „No koliko god mislili da sve znate i da je sve u redu, “Survivor” jednostavno iznenadi. U ovoj igri vrlo često se događaju nepredviđene stvari, pa tako i u ovom trenutku neko od vas automatski napušta “Survivor”. Nema duela, nema mogućnosti za povratak u igru, nekome ćemo jednostavno reći zbogom“. Zbunjena lica kandidata upućivat će na to da nemaju pojma što ih čeka, a što će biti odlučeno na vanrednom vijeću doznat će se u večerašnjoj epizodi u 22:15 na Novoj BH.