Nova TV svojim gledateljima uskoro donosi još jednu uspješnu tursku seriju „Zlatni kavez snimljenu prema istinitom događaju. Glavnu ulogu u njoj tumače prelijepa Afra Saracoglu (Sejran) i glumac koji mami uzdahe diljem svijeta, Mert Ramazan Demir (Ferit).

Serija „Zlatni kavez“ priča je o dvije bogate porodice koje će povezati jedna fantastična ljubavna priča. U njoj se isprepliću moderno i tradicionalno, urbano i ruralno, a radnja koja se odvija i u Istanbulu i na selu upotpunit će doživljaj autentične Turske, na raskrižju istočnih i zapadnih vrijednosti. Kroz seriju ćemo pratiti Ferita (Mert Ramazan Demir), sina iz bogate porodice koji je poznat po svojoj razvratnosti. Njegov djed dogovorit će mu brak sa Sejran (Afra Saracoglu), kćerkom bliske porodice iz njegovog rodnog grada Gaziantepa, ne bi li ga na taj način smirio i maknuo od skandala kojima je sklon. Feritov stariji brat živi miran porodični život sa svojom suprugom i pokušavaju dobiti dijete, no nažalost ona primi vijest da mora na hitnu operaciju i da neće moći porodici podariti nasljednika.

Sada djed sve nade polaže u problematičnog Ferita i po pitanju unuka. Ferit koji ima djevojku Pelin u dogovoru sa svojom majkom pristane na dogovoreni brak uz uvjet da mu ona pomogne da nastavi živjeti razvratni život kao i do sada.U konaku u Gaziantepu živi Sejran, članica nekada bogate porodice koja je zapala u finansijske probleme. Simpatična i puna života, često je s majkom i sestrom u dućanima u kojima isprobavaju haljine, kako bi ih ondje vidjeli potencijalni prosci. Sejran se izvlači od kupovine i tajno se nalazi sa svojim dečkom te uz to pokušava tajno upisati fakultet kako bi sebi osigurala bolji život od ovog koji ima. Jednog dana, na tržnici se događa sudbonosni prvi susret Sejran i Ferita, a ona mu se odmah svidi. No, njihova ljubavna priča puna je zamršenih prepreka koje trebaju svladati. Novu seriju ‘Zlatni kavez’ uskoro gledajte na Novoj TV!