Nova BH na male ekrane donosi novu tursku hit seriju u kojoj glavnu ulogu ima Neslihan Atagül Dogulu, otprije poznata bh. publici po istaknutoj ulozi u seriji ''Bit ćeš moja''. Ovoga puta će utjeloviti odvažnu, ali i nesretnu ljepoticu Nare čije ćemo nastojanje da pomiri svoje osjećaje prema mladom Sandžaru pratiti kroz brojne dramatične preokrete koji će biti upotpunjeni emotivnim previranjima.

‘Ambasadorova kći’ je serija puna snažnih likova koja okuplja izvrsnu glumačku ekipu, pa ćemo tako imati prilike osim Nesilah Atagul Dogulu gledati i Engina Akyureka u ulozi Sandžara kojem je Nare slomila srce, Uraza Kaygilaroglua u ulozi nepredvidivog zavodnika Gediza, Goncu Cilasun kao izrazito nemilosrdnu majku i mnoge druge.

O seriji:
U seriji ‘Ambasadorova kći’ upoznat ćemo se sa Sandžarom, sinom siromašnog radnika koji se još kao dijete zaljubio u Nare, ambasadorovu kćer dok je ljetovala u Bodrumu. Ovo dvoje različite djece razviju jedno prema drugome duboke emocije i godinama se bore za svoju ljubav. Na kraju završe zajedno, ali u jednoj svadbenoj noći Nare iznenada nestaje i više nikad nije viđena. Neki kažu da je pala u more i umrla, drugi, pak, da je ambasadorova kći pobjegla u Europu. Jedan čovjek čak napiše pjesmu koja govori o tome da se ambasadorova kći pretvorila u pticu i odletjela. Tako nesretna priča o Nare i Sandžaru postade epska ljubavna priča. Ambasadorova kći koja je nestala u svadbenoj noći, tačno devet godina poslije ponovno se pojavljuje na drugoj svadbenoj noći. Dolazi na Sandžarovo vjenčanje donoseći mu njegovu kćer.

‘Ambasadorova kći’ je serija puna snažnih likova koji dramatičnom borbom sa svojom okolinom i samim sobom traže svoje mjesto pod suncem.