Još jedna turska dramska uspješnica u kojoj glavnu ulogu igra mladi Alp Navruz, kojeg je publika u Bosni i Hercegovini zavoljela u hit seriji Azra, stiže na TV Novu.

Snage je udružio sa zvijezdom uspješnice Crna ruža Mesutom Akustom. Alp ovoga puta u ulozi hrabrog, ali nesretnog Halila pokušava obraniti svoju majku od nasilnog supruga Jilmaza, kojem je život udahnuo Mesut, pri čemu se njegov život nepovratno urušava. Hoće li Halil uspjeti ostvariti sreću koju zaslužuje, doznat ćemo u novoj dramskoj seriji „Ulica sjećanja“ koja donosi nezaboravnu priču snimljenu prema istinitim događajima.

Dženetin muž Jilmaz pravi je zlostavljač koji maltretira svoju suprugu i djecu. Jedina je iznimka njihova kći Feride prema kojoj je otac iznimno privržen. Dženet godinama sanja o bijegu od ovog mučenja, ali ne usuđuje se ni pokušati. Dok ona šuti, on je sve nasilniji.
Kći Feride jedina je koja misli da Jilmaz ima pravo i staje na njegovu stranu. Nasilje počinje uznemiravati njihovog sina Halila, sada već mladića.
Jednog dana, kada Jilmaz ponovno napadne Dženet, Halil mu se suprotstavi te zbog toga mora zauvijek napustiti porodični dom. Dženet ostaje sama bez ikoga ko bi je zaštitio, što ljuti Halila. Iako je uspio pobjeći iz te paklene kuće, nasilje i poniženje pretvorili su ga u bijesnog i impulzivnog čovjeka, nalik svojem ocu. Boji se voljeti, emocionalno vezati i zasnovati porodicu.
Jednog se dana Dženet razboli i u bolnici premine. Ovo je očekivani kraj nakon što je predugo trpjela Jilmazovo nasilje. Prije smrti, Dženet je učinila posljednji korak kako bi natjerala Jilmaza da plati za ono što joj je učinio. S bolničke postelje nazvala je advokaticu te joj dala pismo zahtijevajući da se otvori tek nakon njezine smrti. Pokreće se proces u koji se uključi i Halil. Grobnica se otvara radi obdukcije. Saslušavaju se svjedoci. Ljudi se sjećaju prošlosti. Sve muke koje je Dženet proživjela i slučaj postaje glavna vijest u medijima, ali tužiteljstvo ne može dobiti ishod kojem se nadaju.
Novu tursku seriju „Ulica sjećanja“ pratite od 10.juna u programu, svakog radnog dana od 21.15 sati!