TV Nova, najgledanija televizijska stanica u Bosni i Hercegovini, s ponosom obilježava pet godina uspjeha i kontinuiranog angažmana s gledateljima. Ova impresivna petogodišnjica označava ne samo predanost kvalitetnom televizijskom odabiru programa, već i odanost publici koja je zajedno s nama prošla kroz mnoge uzbudljive trenutke.

Direktorica TV Nove, Dželila Čurt je izrazila svoju zahvalnost povodom pete godišnjice: “Ponosna sam na ono što smo postigli u posljednjih pet godina. Angažmanom svih uposlenih te osluškivanjem tržišta, a u skladu sa željama naših gledatelja, uspijevamo dosegnuti do različitih generacija i interesa, nudeći program koji zadovoljava širok spektar gledatelja. Ova petogodišnjica predstavlja važan trenutak u našoj kratkoj, ali respektabilnoj historiji. Naša televizija nije samo medij, već i zajednica koja spaja gledatelje diljem Bosne i Hercegovine i etablirala se kao ključni igrač na medijskom tržištu. Peti rođendan predstavlja važan trenutak za nas, ali također označava početak novog poglavlja u kojem ćemo nastaviti rasti i razvijati se.”

Zahvaljujući predanosti i naporima tima Nove te raznovrsnom sadržaju– od objektivnog i relevantnog informativnog programa, vrhunskih i najgledanijih zabavnih formata do realizacije te prijenosa utakmica najeksluzivnijih sportskih događaja poput Lige prvaka, utakmica reprezentacije BiH kao i Evropskog prvenstva u nogometu 2020. odine, postali smo omiljena destinacija za milione gledatelja širom Bosne i Hercegovine.

“Pet godina TV Nove predstavlja pet godina strasti, predanosti i neprestanog truda našeg tima da donese najbolji televizijski sadržaj našim gledateljima. Ponosni smo na postignuća do sada, ali znamo da nas čeka još mnogo izazova i mogućnosti za rast. S obećanjem da ćemo nastaviti pružati vrhunski sadržaj i inspiraciju našim gledateljima, radujemo se što ćemo zajedno graditi budućnost televizije. Hvala našim gledateljima čije povjerenje uživamo od prvog dana emitiranja programa Nove u Bosni i Hercegovini. Želim zahvaliti i svim kolegama koji svakodnevno stvaraju televizijski sadržaj vrijedan pažnje i koji su utkali sebe u sve naše uspjehe” –  istakla je Jasmina Demirović Mustafić, glavna i odgovorna urednica TV Nove.

U pet godina postojanja, TV Nova je izgradila respektabilan tim produkcijskih i programskih stručnjaka, angažirala talentirane voditelje, novinare i reportere te stvorila partnere koji su nam pomogli da postignemo zavidan rezultat. Tokom 2021. Nova je predstavila i novi osvježen i moderan vizuelni identitet televizije usaglašen sa vizuelnim identitetom televizijskog brenda Nova na regionalnom nivou.

Dok slavimo petu godišnjicu, obećavamo da ćemo nastaviti ulagati u inovacije i kvalitetu programa. TV Nova ostaje predana donošenju najboljeg televizijskog sadržaja koji će vas informirati, zabaviti i inspirirati.