Nakon što će se dojmovi od posljednjeg i vjerojatno najneizvjesnijeg izazova dosad slegnuti, članovi plavog tima zaključit će da je igra, koju su za dlaku izgubili, eskalirala u svakom pogledu. Osim što je napetost rasla iz runde u rundu, rasla je i netrpeljivost među pojedincima, pa je Roko za vrijeme izazova novom kandidatu Ramizu iz crvenog tima uputio komentar da je odglumio svoju ozljedu mišića, na što su reagirali članovi oba tima.

Već iduće jutro za Roka će započeti promišljanjem o vlastitom postupku za koji će se pokajati i shvatiti da je u žaru izazova prenaglio s komentarom. „Situaciju s Ramizom i mojim vrijeđanjem sam krivo procijenio jer je doktorica kasnije došla i rekla da mu je napuknuo mišić, što je vrlo zeznuta ozljeda. Meni je jako žao. Čovjek kad je u takmičenju drugačije razmišlja, pogotovo kad si gladan i kad nisi u svakodnevnim uvjetima“, priznat će Roko.
Od početka showa Roko se u nekoliko navrata pokazao kao jedan od temperamentnijih i emotivnijih kandidata u plavom timu, što je primijetio i Goran koji će zaključiti: „Roko je reagirao na Ramiza nekorektno, nepotrebno i nepromišljeno. Već sam jako puno puta rekao da cijenim Roka, možda neću reći najviše tu, ali iznimno ga cijenim jer je jako iskren i srčan, ali malo nepromišljen“.
No osim situacije s Ramizom iz suprotnog tima, dogodio se i konflikt između Roka i Kristiana, zbog čega će se i novog jutra osjećati napetost u zraku. Podsjetimo, Roku su zasmetali Kristianovi komentari da se pojedini članovi štede za vrijeme izazova, a za razliku od situacije s Ramizom, Roko će ostati pri istom mišljenju. „S Kristianom se nisam pomirio, ali imamo formalnu priču. Znači ono što treba u vezi tima, ništa više osobno ne želim“, zaključit će Roko.
Kandidati će neslaganja među njima morati ostaviti po strani jer će se već u večerašnjoj epizodi saznati ime prvog dueliste. Koji će tim morati nominirati svog člana otkrit će ishod izazova za plemenski imunitet koji će ovoga puta biti drugačiji od dosadašnjih. Pravila izazova će biti jednostavna, ali njihova realizacija ne jer će kandidati na svojim leđima nositi teret od kojega će im doslovno klecati koljena. „Svaki takmičar na ramenima drži polugu na koju će njegovi pomagači dodavati teret“, najavit će Mario, a teret će se sastojati od vreća koje sa svake strane teže 30, 15, 10 te 7.5 kilograma. Pomagači će imati zadatak da pravilno rasporede težinu na polugu, dodajući vreće postepeno od najteže do najlakše, a ukupna maksimalna težina za žene može dosegnuti 140 kilograma, dok će za muškarce granica biti vrtoglavih 170 kilograma. Koji će tim pokazati veću snagu saznajte večeras u 22.15 na Novoj BH!