Kada tragedija pokuca na vrata, ko će se izdići i boriti se za Jamu?

Porodica Kočovalı suočena je s najvećim bolom u životu nakon smrti Idriza Kočovalija. Akın preuzima kontrolu nad mafijaškim kvartom i pokušava dokazati da je dostojan vođenja Jame. No, neprijatelji Jame se udružuju i prijete, a jedan pogrešan korak Baykalove kćeri Efsun, dovest će do nove preraspodjele karata u mjestu. Jamač je još uvijek na rubu ludila nakon smrti oca, no pokušava se sabrati uprkos svim poteškoćama. Kada se vrati u Jamu i prikupi sve potrebne informacije od Akina, počinje kovati svoj plan, a cilj je samo jedan. Da pronađe i osveti one koji su uzrokovali smrt njegovog oca.

Jamač ubrzo dobija podršku svoje braće i namjerava preuzeti kontrolu nad cijelim Istanbulom. Želi popuniti prazninu koju je ostavio njegov otac i postati zaštitnik Jame od svih velikih neprijatelja. Ili će Jamač zauzeti Istanbul ili će Istanbul zauvijek zarobiti Jamača?

Turska serija „Jama“ od prve epizode osvojila je srca gledatelja i pozicionirala se kao najgledanija turska serija. Podsjećamo, riječ je o impresivnoj dramskoj seriji, koja duboko zalazi i otkriva svijet istanbulskog kriminala i mafije. Naime, porodica Kočovali upravlja najmračnijim i najopasnijim dijelom Istanbula – Jamom. Oni posjeduju ugled, moć, novac i poštovanje. Iako su blisko povezani sa kriminalom, porodica ima svoja pravila.

I u središtu treće sezone je Jamač, mladić koji od amaterske rock zvijezde postaje vođa porodice i komšiluka. Na svom putu prolazi kroz najteže faze ludila, duboke ljubavi i srceparajuće brige. Proživljava i razdoblja nemilosrdnosti i očaja.

Priča o Jami je priča o odanosti, gubitku, zaštiti i boli jedne istanbulske porodice. Porodica je sve. Ova rečenica odjekuje kroz cijelu seriju, a ona ne podrazumijeva samo uže članove, već označava cijelu stambenu četvrt. Serija prikazuje nijansirane, kompleksne, bratske i porodične odnose na način koji do sada nismo mogli vidjeti u turskim serijama.

Seriju „Jama“ ne propustite od 26. juna u programu Nove, od ponedjeljka do petak u 22.15 sati.