Izazov koji je postavljen pred kandidate kako bi potvrdili svoje mjesto u MasterChefu, za neke je manje zahtjevan jer su već upoznati i s okusom i izradom soparnika.

Među njima je Luka koji je uvjeren da se neće dobro provesti u svom selu ako loše napravi ovo jelo tradicionalno za područje s kojeg dolazi. „Predivan je osjećaj raditi soparnik, kad dolazite iz tog mjesta, a opet je velika odgovornost hoćete li nešto zeznuti. Ako ispadne dobro, bit će fešta, ako ispadne loše ne smijem se pojaviti u selu“, reći će Luka.

Piero će svojom sporosti izluditi kolege na galeriji, a i sam će priznati da ne pazi na vrijeme i obično tek na kraju shvati koliko mu je još vremena ostalo. Manuel, kojeg je izabrao za pomoćnika na galeriji, dat će sve od sebe, ali i izgubiti puno živaca upozoravajući ga na vrijeme. „Piero je dosta usporen. Nema pojam o vremenu, dugo ne shvaća da ima doslovno određeno vrijeme da napravi sve. Požurujem ga, ali imam osjećaj da me ne čuje“, ispričat će Manuel.

Osjetljivo tijesto, ograničeno vrijeme, nepravilno uključivanje pećnice… Iako izgleda lagano, soparnik će se pokazati jako zahtjevan i velik zalogaj za gastro entuzijaste koji su završili u stres testu, a zbog sirovo posluženog obroka, jedan od njih će i ispasti. Ko će to biti, doznat ćemo već večeras u novoj epizodi MasterChefa.