Mario Mlinarić, voditelj zabavno-takmičarskog showa Survivor podijelio je svoje uzbuđenje uoči odlaska u Dominikansku Republiku gdje će se snimati show.

Kondicijski trener i magistar kineziologije uzbuđenje zbog sudjelovanja u showu ne krije.

“Survivor je jedan najuspješnijih i najgledanijih televizijskih formata u svijetu te dobitnik brojnih nagrada, a standardi i kriteriji produkcije su na najvišem nivou. Naravno da sam sretan i ponosan što je voditeljska funkcija u Dominikanskoj Republici dodijeljena upravo meni i potrudit ću se opravdati to povjerenje”, kazao je Mario.

“Tematika showa vrlo usko povezana je s mojim načinom života, hobijima, sportom, prirodom. Postoji velika poveznica i s mojim trenerskim poslom gdje psihička i fizička izdržljivost igra krucijalnu ulogu za uspjeh sportiste no ovaj puta u borbi i s ciljem za preživljavanje. Raduju me svi timski i individualni izazovi ntakmičara i sve nepredvidive i uzbudljive situacije koje nas očekuju u Survivoru”, ističe.

Otkrio je i kako se pripremao za ulogu voditelja i ima li, uprkos iskustvu, još uvijek tremu.

“Koliko god to bila najzanimljivija, ujedno je i najkompleksnija voditeljska funkcija. Ne radi se o standardnoj voditeljskoj funkciji s pripremljenim tekstom i scenarijem, već zahtjeva instinktivno prilagođavanje nepoznatim i neočekivanim novonastalim situacijama na terenu koje će se mijenjati iz minute u minutu. Dakle, nema tu mogućnosti pripreme. Neizvjesnost situacije u nepoznatoj divljini sama po sebi donosi tremu, ali i adrenalin kojega sigurno neće faliti”, priznaje Mlinarić koji bi, s obzirom na njegove interese i stil života bio i sjajan natjecatelj u showu.

“Svakoj osobi koja je ovisnik o adrenalinu, avanturi i izazovima ovaj show privlači pažnju, pa tako i meni. Odvažni kandidati kreću u avanturu života, a samo oni koji su spremni nadmašiti sebe osigurat će svoj opstanak i u konačnici pobijediti. Uloga takmičara zaista ne može biti zanimljivija no uloga voditelja u Survivoru ipak mi je izazovnija”, naglašava.

Zanimalo nas je što misli da je potrebno za pobjedu u ovakvom showu.

“Nema pravila. Mislim da će individualni igrači imati manje šanse. Osim psihičke i fizičke izdržljivosti i snalažljivosti, timski duh i fair-play igraju jako važnu ulogu. Previše je faktora uključeno u showu. Glavni ključ za pobjedu jednostavno ne možemo definirati”, smatra Mlinarić.

Mario se već takmičio u showu “Farma” u kojem je i pobijedio, a zatim se u sezoni “Farma: More i maslina” vratio i u ulozi voditelja.

“Bilo je to za mene jedno sasvim novo i zanimljivo iskustvo. Na neki način sam još bolje upoznao sebe. Vođenje farme predstavljalo je drugačiji izazov, ali opet poseban na svoj način jer sam se mogao vrlo dobro poistovjetiti s takmičarima”, prisjetio se.

Nositelj je i Guinessova rekorda, a ispričao nam je kako se za to pripremao.

“Moji Guinnessovi rekordi vezani su uz moj mladenački period života u kojem sam testirao granice svoje fizičke izdržljivosti. Pripreme za te rekorde bile su opasne i rizične. Trenirao sam i noću i danju, a bez moje vjere u uspjeh konačni rezultat ne bi bio ostvariv”, govori Mlinarić.

Javnost je Marija prvo upoznala kao glumca, no iz glume se povukao, a čini se da joj se ne namjerava ni vratiti.

“Gluma je jedna lijepa profesija no moja struka ipak je kineziologija. Trening i fizička priprema sportista oduvijek je bila moja ljubav i svakako sam tu puno bolji nego u glumi”, smatra Mlinarić.
Druge skrivene talente, kaže, još nije ni sam otkrio jer o tome ni ne razmišlja.

“Trenutno sam fokusiran na vrlo izazovni projekt koji je preda mnom”, ističe.

Zbog uloge voditelja u Survivoru morat će neko vrijeme biti odvojen od obitelji i ne krije da će mu to će mu teško pasti no nešto ga ipak tješi.

“Na svu sreću živimo u doba moderne tehnologije, tako da ću svakodnevno moći biti uključen u sve obiteljske, sportske, školske, privatne i poslovne situacije. Svjestan sam da video poziv ne može zamijeniti mnoge neprocjenjive trenutke no ovo je dio posla, koji sam uz podršku svoje obitelji spreman prihvatiti”, govori Mario Mlinarić.