Golovi s gola na gol, probijanja te vješte akcije dodavanja obilježile su rukometnu utakmicu na pijesku u kojoj su članovi plavog tima potvrdili da im igre s loptom više leže nego njihovim suparnicima iz crvenog tima.

Kandidati su se u novom izazovu za nagradu vratili na pješčani teren na kojemu je nedavno plavi tim u nezaboravnoj nogometnoj utakmici pobijedio crvene, a sličan scenarij ponovili su i ovoga puta ponovno pobijedivši crvene s rezultatom 5:3, što im je omogućilo da na dva dana u svoj kamp ponesu frižider prepun hrane.
Sudeći po onome što su kandidati imali prilike vidjeti kad su voditelji pred njima otvorili frižider, u iduća dva dana uživat će u siru, mesu, džemovima, voću i povrću, čokoladi te raznim drugim namirnicama o kojima maštaju od dolaska u show. Iako su članovi crvenog tima dali sve od sebe za pobjedu, pa je Maša u žaru igre ozlijedila koljeno, taktika plavog tima ipak je bila bolja i osigurala im dvodnevnu bezbrižnost po pitanju hrane. No kako se kandidati ne bi previše opustili, čak i ako im brigu neće stvarati hrana, nadolazeće nominacije svakako hoće. Budući da su prošle nominacije na kojima je nominiran Goran poremetile stabilne odnose unutar plavog tima, pobjeda na nadolazećim izazovima za plemenski imunitet možda im je bitnija no ikad, pogotovo nakon što ih je zbog ozljede napustio Viktor.
Početak sedmice s dvije osvojene nagrade za plavi tim zasad izgleda obećavajuće, no još uvijek se sve može preokrenuti na stranu crvenih u iduća dva izazova za imunitet koja će odrediti u kojem će se smjeru odviti nominacije.
No ono što ostali kandidati ne znaju jest da će Ivana već na sljedećim nominacijama ima stratešku prednost koju je osvojila na ovosedmičnoj aukciji zbog čega će njen glas na nominacijama vrijediti kao dva. Ako upravo plavi izgube jedan od buduća dva izazova i nađu se na nominacijama, Ivana bi mogla biti ta koja će poremetiti taktiku plavog tima koji je na piku protekle sedmice imao Gorana. Kako će izgledati novi izazov za plemenski imunitet te hoće li plavi tim nastaviti pobjednički niz saznat ćemo u idućim epizodama.