Već na samom početku nove sezone Survivora, takmičari su morali pokazati koliko žarko žele osvojiti što bolje uslove u svom novom prebivalištu. U prvoj igri koja je testirala njihovu spretnost, morali su s čamaca doplivati do obale, ali da izazov bude što zanimljiviji, na tom su putu od čamaca do obale u tirkiznom okeanu morali pokupiti pet totema u boji svog tima. Nagrada je bila velika motivacija za oba tima jer pleme koje je prvo pokupilo sve toteme i čiji su svi članovi stali na boju prostirke svoga plemena koja ih je čekala na obali, osvojili su veći otok. Veličina otoka znači bogatije resurse i više mogućnosti za ribolov, a samim time i lakše preživljavanje. Svaka sitnica značila je veliku prednost, pa je od ključne važnosti bilo pobijediti upravo u prvoj igri u kojoj se spretniji, na kraju, pokazao plavi tim.

Ubrzo je krenula i druga igra, a pleme koje je izgubilo doslovno je na svoj otok morao otići bez ičega. Za spavanje su ih čekali samo pijesak i gola zemlja. Prema pravilu igre, svaki se tim morao podijeliti u tri grupe. Prva grupa od šest takmičara imala je zadatak da u roku od jedne minute otpliva do platforme i stavi u čamac što više materijala i sirovine. Na raspolaganju je bilo malo vremena pa je trebalo posebno obratiti pažnju na to što su im prioriteti. Pobjednici su na otok mogli odnijeti samo ono što su u zadanom roku uspjeli staviti u čamac. Nakon što je isteklo vrijeme od jedne minute, druga grupa od troje kandidata morala je što prije odgurati čamac do oznake na plaži. Posljednji takmičar imao je zadatak otplivati od platforme do obale, upaliti baklju i plamenom osloboditi uže koje podiže zastavu. Tim čija se zastava prva podigla otišao je na otok s vatrom, svim materijalima i sirovinama koje su tijekom igre stavili u čamac. Budući da je pobjednički bio crveni tim, oni su na svoj otok otišli punih ruku.

Plavi tim, koji je na otok otišao bez ičega, morao je improvizirati s onim što su našli. Potrudili su se zapaliti vatru pomoću kremena, uloviti koju ribu i pripremiti za prvu ruku improviziranu nastambu. „Već sam pokušavala zapaliti vatru kad sam saznala da idem u Survivor, pa sam tražila grančice i drvašca i pokušavali zapaliti vatru“, rekla je Marina, no na otoku nije imala sreće, pa je tim ostao bez vatre.

„Nemamo krov, napravili smo samo podlogu. Nadamo se da neće padati kiša“, otkrio je Enea, a ni njemu se želja nije ispunila i plavi tim je tijekom noći pokisnuo.

Pokisnuo je i dio crvenog tima koji je ipak imao alate za gradnju nastambe. „Prva noć je protekla vrlo zanimljivo. Mislili smo da će nam biti mnogo lakše, međutim vjerovatno je svako od nas spavao u nekoliko navrata po pet ili deset minuta najviše“, otkrio je Bojan.

Cilj novog izazova bio je osvajanje nagrade koja je uključivala hranu za narednih sedam dana, a radilo se o soli, ulju i riži. Da bi dobili ovu zlata vrijednu nagradu, morali su savladati poligon što je brže moguće. U svakom krugu sudjelovala su po dva kandidata iz oba tima – jedan muški i jedan ženski član. Na putu do cilja morali su se spustiti kolicima s dvije visoke platforme, a potom savladati niz prepreka. Jednom kada dođu do cilja, morali su složiti slagalicu s brojevima te srušiti dvije kocke s postolja. Rušenje kocke donosi jedan bod, a pleme koje je prvo osvojilo pet bodova osvojilo je pobjedu i vrijedne prehrambene namirnice.

Četvrti krug pokazao se nezavidan za Mihaelu koja je pala već pri prvom skoku s kolica, ali i s ozlijeđenom nogom do kraja je uspjela odraditi zadatak i donijet četvrti bod za svoj tim. Zbog ozljede ipak nije dočekala kraj igre, budući da joj je pružena liječnička pomoć. Filip i Nora donijeli su i presudni, peti bod za plavi tim, koji im je osigurao prve zalihe hrane. Ostalo je samo pitanje kako će je pripremiti bez vatre.

Kako će se kandidati dalje snalaziti u preprekama na putu u dostizanju svoga cilja, saznat ćemo već u novoj epizodi Survivora.