Veliko iznenađenje za Nikolu uslijedit će nakon poligona koji će odlučiti koji će tim odbrati svog člana za duel na plemenskom vijeću.

Nikola će u sukob ući s polovicom svog plemena te će se otkriti što kandidati uistinu misle o njemu. „Ima nešto važnije od međuljudskih odnosa, a i statistike“, reći će je Damjan Nikoli, a Matea će mu spočitati odnos koji ima prema starijim članovima tima. „S nekim svojim doskočicama, govorima, čak nije da mi smetaš nego se pokušavaš dodvoriti nama starijima, prvo meni, pa Damjanu, pa Jakobu. Kada sam gladna i razdražljiva to mi jako ide na živce. Koliko god sam ti puta rekla da staneš i nešto prešutiš, ti ne prešutiš“, Matea će reći Nikoli.

U crvenom timu naizgled vlada idila koju bi mogao narušiti Mitar svojim izjašnjavanjem o izglasavanju u slučaju gubitka na poligonu. No, Mitar ima i neke predikcije o plavom timu: „U plavom timu previše se priča o ženama, a djevojke znaju biti opasne kad se udruže. Ne bi me čudilo da bude izglasan neki muškarac. Jakob mi djeluje jak, imamo dodirnih točaka.“

Kako će proći sraz timova na poligonu na kojem će se takmičiti za plemenski imunitet, a potom i sastanak plemenskog vijeća, ne propustite doznati u novoj napetoj epizodi Survivora.