U drugom ovosedmičnom izazovu za plemenski imunitet kandidate je dočekao kompleksni poligon u kojemu su plavi i crveni odmjerili snage prolazeći kroz prepreke koje su uključivale guranja, povlačenja i gađanja, a rezultat 8:5 u završnoj rundi odredio je da će se u ovosedmičnom duelu protiv nominirane Ivane takmičiti neko iz crvenog tima.

Ko će to biti, još uvijek se ne zna s obzirom na to da članovi crvenog tima tek moraju proći kroz izazov za osobni imunitet, u kojemu će jedan sretni kandidat zaslužiti mogućnost da ostali ne mogu glasati protiv njega, te Plemensko vijeće na kojemu će se međusobnim glasanjem utvrditi ime kandidata koji po mišljenju većine najmanje zaslužuje ostati u timu.
U crvenom timu zbog ozljeda u posljednjih nekoliko izazova ne učestvuju Maša i Milica, zbog čega je ženski dio njihove ekipe znatno oslabljen. Osim što su se njihove ozljede odrazile na igre, možda će se odraziti i na nadolazeće nominacije, ako će se kandidati voditi logikom da trebaju nominirati muškarce kako bi sačuvali žensku snagu koja će im trebati u izazovima protiv žena iz plavog tima.
S novom pobjedom članovi plavog tima sigurni su do kraja sedmice jer su se uspjeli spasiti od nominacija. No neće biti potpuno bezbrižni jer će se u duelu takmičiti njihova kandidatkinja Ivana, koja predstavlja važnu ulogu ne samo u igrama, nego i u budućim nominacijama. Budući da su se unutar plavog tima počeli stvarati svojevrsni klanovi, Tomislav je zaključio da Ivana nije jedna od onih koji žele nominirati samo muškarce, zbog čega njezin ostanak u showu smatra presudnim za svoju i Goranovu sigurnost.
Ivana se posljednja pridružila plavom timu kao zamjena za ozlijeđenu Ivanu Banfić, a od svog dolaska pokazala se kao borben igrač i vrijedan dodatak svom timu. Na idućem Plemenskom vijeću u centru pažnje bit će crveni tim, a koga će iz svojih redova poslati u duel s Ivanom saznat će se u idućoj epizodi.