Dok je crveni tim proveo mirnu noć, u plavom se događaju prvi razdori, a suigračima je na tapeti Marina zbog njezinog sukoba s Antonijom nakon poraza u posljednjoj igri.

Osim toga, situacija koja se dogodila za vrijeme plemenskog okupljanja oko vatre dodatno je podigla prašinu među plavima. Članovi tima međusobno su si dodavali školjku koja je namijenjena da svaki kandidat koji je drži u ruci izrazi svoje emocije, a nakon Anđele na red je došla Marina koja je demonstrativno bacila školjku na pod te odbila učestvovati u razgovoru. „Rekla sam joj da bih htjela da nešto kaže, jer mi nije fora kad su tenzije u plemenu“, izjavila je Anđela koja Marinino ponašanje smatra neprimjerenim. S druge strane, Marina je otkrila da zbog pretrpljenog poraza i emocija koje trenutno osjeća nije bila raspoložena za razgovor te smatra da je niko na njega ne bi trebao prisiljavati. „Ako će to neko zamjeriti, svaka im čast“, poručila je Marina.

No novi je dan i prilika za nove pobjede. Pred igračima su sada borbe za plemenski i osobni imunitet te glasanje na plemenskom vijeću na kojem ćemo doznati ime prvog ovosedmičnog dueliste.

„Vrijeme je da idemo u nove pobjede, da prekinemo taj niz poraza i da damo još malo vremena ljudima koji su bili nominirani prošli put, da vidimo kako će se pokazati. U igri svako mora ići po bod kao da nam je posljednji jer samo na taj način ćemo izbjeći nominacije“, kazao je Amer imajući na umu da dvije suigračice nisu u punom kapacitetu za fizički napor, s obzirom na to da Mihaeli još nije zarasla rana, a Anđela ima problema s koljenom.

U crvenom timu, ohrabreni nizom pobjeda, ne razmišljaju o nominacijama. „Gledamo borbu, igru, pa ako se slučajno ne dogodi pobjeda, onda ćemo razmišljati koga ćemo nominirati“, rekla je Anja.

Prije igre, plemena će dobiti priliku osvrnuti se na prošlo takmičenje. „Čuo sam ponižavajuća dobacivanja“, osvrnut će se Luka na dovikivanja iz redova plavog tima. Antonija će priznati da joj je žao što je dovikivala Luki tokom zadnje igre te će mu se ispričati, a isto će učiniti i Anđela koja mu je tokom prošle igre dovikivala da je jadničak. Hoće li im Luka i ostali članovi crvenog tima oprostiti na dobacivanjima ili će se odnos između timova zaoštriti?

Red je da svi zasuču rukave kako bi zaradili plemenski imunitet i očuvali pleme u cijelosti. Kakvo će biti takmičenje i ko će iz njega izvući deblji kraj, ne propustite pogledati u novoj epizodi Survivora na Novoj.