Svakome po dva komada jaja, pečeni bataci te kokoši – nagrada je za koju je bilo vrijedno dobro se preznojiti. Unatoč dobrom preznojavanju u fizički izuzetno izazovnom poligonu, plavom timu nije pošlo za rukom osvojiti ovu nagradu od koje su kandidatima rasle zazubice.

„Borili smo se kao lavovi. Nažalost nismo uspjeli, ali ionako smo siti. Bitnije su nam neke pobjede koje su ispred nas. Sutra je novi dan i idemo u nove pobjede“, rekla je Sanja.

U igri koju su izgubili najvažnija je bila organizacija. U svakoj rundi sudjelovala su po tri takmičara iz svakog tima. Ljuljačka je bila pozicija za jednog od njih, a drugo dvoje su je kontrolirali. Cilj je bio da takmičar koji se nalazio na ljuljački prebaci osam totema s jedne strane na drugu. Tim koji prvi završi zadatak osvaja bod za svoje pleme, a trebali su ukupno prikupiti osam bodova. Postavljanje totema pokazalo se kompliciranije nego je izgledalo, pa su se oba tima namučila dok nisu izvršila zadatak. Plavi je tim u bodovima cijelo vrijeme kaskao za crvenim, a na kraju je rezultat bio bolji za crveni tim koji je pobijedio s osam naprama tri i sa sobom odnio slasnu nagradu.

Poslije igre, crveni se tim narugao plavom i pokušali su ih isprovocirati, ali Amer je plavima zabranio da reagiraju, a Filip se složio. „To što se ona dere na nas, ja neću na nju. Ovime pokazuje svoju kulturu“, rekao je Filip o Dragi. Naime, kad je crveni tim pobijedio, Draga se zanijela i okrenula prema plavom timu s glasnim komentarom koji je kod njih ostavio gorčinu. Kad su joj to spočitali, ispričala se.

„Nije bio naš dan. Nikako nam pobjeda nije išla na ruku. Jedva sam čekao da igra završi, jer petljali smo se sa špagama. Kad sam vukao tu špagu htio sam je pustiti i vikati: Piši njima bod, ja ne mogu više!“, ispričao je Leo.

Gubitak igre u Sanji je izazvao val emocija, pa je kroz suze rekla: „U Survivoru sam zbog sebe, ali i zbog hiljade djece, da izaberu pravi put, a ne onaj krivi. Da izaberu prirodu, a ne mobitel, zdravu, a ne nezdravu hranu, da u životu budu dobri ljudi. I da se bore za sebe. Obožavam svu djecu. Ne samo svoju. Cijeli život želim biti to što jesam, ne želim glumiti. Moj cilj je finale, a kad dođem u finale onda želim pobijediti“.