Ljubitelji adrenalina i uzbudljivih izazova uskoro će na Novoj BH imati prilike uživati u televizijskom uzbuđenju koje donosi zabavno-takmičarski show 'Survivor', a jedna od takmičarki koja će se okušati u borbi za preživljavanje bit će pjevačica Ivana Banfić.

Uz uspješnu pjevačku karijeru tokom koje je osvojila brojne festivalske i diskografske nagrade i našla se na vrhu muzičkih ljestvica, Ivana je iz velike želje da pomogne ljudima diplomirala na studiju psihologije i psihoterapije u zagrebačkom Centru za integrativni razvoj. Prisjećajući se svog odrastanja, tvrdi kako je oduvijek do izražaja dolazio njen afinitet za muziku i sport, a istraživački i avanturistički duh doveo ju je do potpuno novog izazova u karijeri koji će testirati njene granice izdržljivosti.

„Avanturistički sam duh i ne volim biti u zoni komfora. Ako sam duže od mjesec dana u istom, venem. Zapravo, otkad znam za sebe nisam u zoni komfora, nisam taj tip osobe“, priznaje Ivana. Iako će se u Dominikanskoj Republici susresti sa zahtjevnim psihičkim i fizičkim izazovima, prijašnje iskustvo života u plemenu tokom boravka u srcu Amazone možda će joj biti od koristi za vrijeme trajanja showa.

„Bila sam u Amazoni prije par godina u jednom plemenu usred džungle, prošla sam Indiju po nekoliko puta… Volim istraživati život, moj stav je da sam ovdje da bih živjela život pun iskustava i doživljaja“, poručuje Ivana koju pravi izazov u surovim uvjetima tek čeka.

U velikoj avanturi Ivani će se u Dominikanskoj Republici pridružiti fitness instruktor i kompjuterski tehničar Kristian Rauch, koji sebe opisuje kao intuitivnu, discipliniranu, mirnu, zabavnu, snalažljivu, empatičnu i nepredvidivu osobu otvorenog uma s apstraktnim pogledom na život. Njegovo odrastanje u Zagrebu bilo je ispunjeno raznim sportskim aktivnostima, a osim fizičke spreme i sportskog duha koji će mu biti od velikog značaja tokom napornih izazova, Kristijan u sebi krije i stvaralački duh.

„Odrastao sam u Zagrebu, bavio se raznim sportovima kao što su judo, košarka i boks. Redovno sam kao dijete odlazio na višednevne izlete i raznorazne kurseve kako bi nadogradio svoje znanje i vještine. Također, svoju kreativnu stranu sam uzdizao kroz maketarstvo i likovnu umjetnost“, otkriva Kristian koji smatra da je ključ uspjeha u showu balans uma, duha i tijela, a posebno se raduje primjeni svoje kreative u izazovima koji ga čekaju u borbi za opstanak.

Borba za preživljavanje počinje uskoro, a kako će izgledati opstanak i suživot kandidata saznat ćemo uskoro na Novoj BH!