S posljednjim danima ljeta i prvim danima jeseni, na Novoj BH počinje nova programska shema koja donosi obilje kvalitetnog domaćeg i stranog serijskog programa, prepoznatljive autorske emisije te regionalne zabavne formate.

Već 18. septembra na Novoj BH starta nova sezona show programa „Zvezde Granda“. Tokom prvog kruga, žiriju će se predstaviti 210 kandidata koji se nikada do sada nisu pojavili na velikoj sceni, ali će se novoizabranima pridružiti i četrdeset kandidata iz prošle sezone koji nisu došli do finala, a ostavili su pečat u takmičenju. Takmičari će, kao i do sad, pjevati na sredini magične scene, a članovi žirija svoje glasove “da” i “ne” daju pritiskom na taster. Razlika u odnosu na prethodnu sezonu je u tome što se ispred žirija nalazi zid koji se podiže i spušta u zavisnosti od broja glasova koji dodijele. Nova sezona donosi i novi vizuelni identitet koji odgovara najgledanijem show programu po svim svjetskim standardima.
Nedjelja će na Novoj BH biti rezervisana za emisiju „Nikad nije kasno“ koja pruža nadu onima koji su mislili da za njihovu muzičku karijeru prekasno. Kada je riječ o popularnom takmičenju veterana, u novoj sezoni koja počinje 19. septembra čeka vas rollercoaster najlepših i najiskrenijih emocija, ali i neviđena zabava uz životne priče, sudbine i anegdote grandioznih veterana. U večernjem terminu, istoga dana, uživat ćemo i u minutama neprikosnovenog Zorana Kesića. Kesić će ostati dosljedan sebi te na satiričan i humorističan način publiku u regionu informirati o najvažnijim političkim zbivanjima, kritikovati anomalije i ukazivati na nepravde i laži u društvu.
Radna sedmica donosi vrhunski serijski program. Od 20. septembra, nastavlja se prikazivanje premijernih epizoda serija „Ambasadorova kći“ i „Lud, zbunjen, normalan“. U hit seriji ‘Ambasadorova kći’ gledatelji su svjedočili pokušajima ambasadorove kćeri, predivne Nare i mladog Sandžara da pronađu snagu u sebi kako bi napokon, nakon mnogo godina razdvojenosti, pobijedili životne okolnosti i pronašli put jedno do drugoga. U premijernim nastavcima, nastavlja se potraga za izgubljenom ljubavi, odvijaju se brojni neočekivani prevrati, a neizvjesnost će rasti sa svakom epizodom! Mjesto za koje ih vežu naljepše uspomene će zauvijek nestati, a u borbi za pravdom morat će prisati na zla pravila igre. U Sandžarovom životu pojavljuje se i misteriozna žena, a glavni lik će trpjeti najveću bol zbog gubitka kćeri i najboljeg prijatelja.
Na Novu BH, 20. septembra, stižu i urnebesni članovi porodice Fazlinović. Premijerni nastavci koji će se prikazivati radnim danima donose nove zavrzlame i životne avanture ove neobične porodice koja prepoznatljivim smislom za humor nastavlja oduševljavati vjerne obožavatelje. U najpoznatijem lokalu, San Remo, i dalje teče snimanje serije čiji scenarij piše Izet, a režira Faruk, no ni ovoga puta neće ništa proći glatko. Promijenit će se direktor televizije, a sve promjene odrazit će se i na Fazlinoviće. Nakon niza peripetija, uspješnom završetku snimanja uslijedit će i nova poslovna prilika za produkciju Akord – kreće se u snimanje nove serije s već provjerenom ekipom – scenaristom Izetom i redateljem Farukom. Kako su Fazlinovići poznati kao vrsni zavodnici i osvajači žena, ni u novim nastavcima neće nedostajati ljubavnih iskrica, ludih avantura, ali ni ljubavnih brodoloma.
Jedan od najuspješnijih zabavnih TV formata u regiji i svijetu uskoro će dodatno obogatiti programu shemu Nove BH. Sve što čini kulinarstvo, sve čari, ali i izazove jedne kuhinje, gledatelji će uskoro upoznati zajedno s kandidatima MasterChefa.
U oktobru i novembru na kanalu ove bh. televizije bodrimo Zmajeve i gledamo nastavak borbe naše A selekcije za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. Nakon septembarskih mečeva, Zmajevi će do kraja kvalifikacija odigrati još četiri utakmice. Najprije u oktobru idu na gostovanje u Kazahstan, a potom i u Ukrajinu. U novembarskom dijelu kvalifikacija naša reprezentacija će dočekati najprije Finsku, a potom i Ukrajinu. Sve utakmice izabranika Ivayla Peteva moći ćete pratiti u direktnim prijenosima na Novoj BH, kao i kvalifikacione mečeve susjednih reprezentacija Hrvatske i Srbije.
Televiziju NOVA BH možete pratiti u Bosni i Hercegovini putem svih kablovskih operatera, kao i putem EON platforme koja je dostupna svima, bez obzira na internet providera.