Bliži se četvrtfinale „Survivora“, a kako u njemu ima mjesta samo za četvero kandidata iz svakog tima, došlo je vrijeme da se takmičenje zakomplicira i da se timski izazovi zamijene individualnima.

Iako su kandidati dosad navikli da u izazove ulaze kao ekipa i takmiče se protiv kandidata iz suprotnog tima, slijedi nagli preokret jer će se večeras po prvi put u poligonu boriti protiv svojih timskih kolega. Budući da će pobjedu u „Survivoru“ odnijeti dva kandidata – jedan iz plavog, a drugi iz crvenog tima – takmičenje unutar istog tima pokazat će se ko je od preostalih igrača zaista najjača karika i ko zaslužuje nositi tu laskavu titulu.
Budući da plavi tim trenutno broji pet kandidata, a samo njih četvero može ući u četvrtfinale, već će ih večeras neko napustiti i pridružiti se ostalim članovima porote. Kandidati iz plavog tima večeras će u poligonu snage odmjeriti sa suigračima iz vlastitog tima, a onaj ko ostvari najviše bodova i pobijedi osvojit će ogrlicu imuniteta koja donosi stratešku prednost u četvrtfinalu, ali i odgovornost da na Plemenskom vijeću odabere drugog duelistu.
S obzirom na to da je crvene nakon posljednjeg duela napustila Maša, oni večeras neće proživljavati isti scenarij kao plavi tim jer već imaju formiran broj kandidata za četvrtfinale, ali će odigrati posebnu igru u kojoj će pobjednik osvojiti određene pogodnosti koje može iskoristiti već u četvrtfinalnom izazovu.