Nakon dva izazovna selekcijska kruga, najbolji i najstrastveniji takmičari uspjeli su izboriti svoje mjesto među top 24 MasterChef kandidata.

No, za njih tek sada počinje prava kulinarska avantura jer će se iz sedmice u sedmicu, kroz različite tematske cikluse, suočavati s kutijama iznenađenja, testovima kreativnosti, gastroduelima, ali i stres testovima u kojima će im prijetiti eliminacija.

Prvi ciklus započet će kutijom iznenađenja, a koliko će maštoviti kandidati biti u ovom izazovu, tek ćemo vidjeti, no kompetitivnosti među njima neće nedostajati. „Naspavana sam, odmorna i spremna“, reći će Lara. „Svjestan sam da ovo nije druženje, nego takmičenje i da ostaje najjači, najbolji i onaj najhladnije glave“, istaknut će Dominik. Kada stanu za svoje radne jedinice, neki će kandidati pred sobom pronaći veće, a neki manje kutije. „Odmah sam shvatila o čemu je riječ“, kazat će Gaia, a Stjepan im objasniti: „Želimo da nam pokažete ko ste, od čega ste satkani i od kuda dolazite“. Za kuhanje s temom koja se skriva ispod kutije iznenađenja imat će darežljivih 90 minuta.

Slavonka Lara pripremat će oradu, Mateja domaću juhu od piletine, Antonia u svom jelu želi povezati Slavoniju i Primorje, a Dominik će se koncentrirati na tehniku. Što će raditi ostali kandidati i kako će se prezentirati kroz jelo? Ko će prvi put za radnom jedinicom skuhati najbolja, a ko najlošija jela, ne propustite pogledati u novoj epizodi MasterChefa.