pratite nas na

Informativni program

Centralna infromativna emisija Dnevnik Nove BH emituje se od ponedjeljka do nedjelje, a svake večeri u 18.30h najaktuelnije informacije iz zemlje i svijeta, gledateljima prezentiraju poznata voditeljska imena: Armina Sadiković i Vlado Marić te Amina Hodžić i Aleksandar Hršum.

Dnevnik Nove BH konceptualno i sadržajno primjenuje najviše profesionalne i etičke standarde u pripremi i produkciji vijesti, a svaka priča utemeljena je na nepristranim i vjerodostojnim činjenicama oslobođenim od bilo čijeg utjecaja. U vremenu kada je brzina imperativ, reporteri Informativnog programa izvještavaju argumentirano i hrabro, tragajući za istinom i kontekstom i uvijek donoseći dvije strane priče.

Neizostavan dio Dnevnika Nove BH su i sportske minute, a najnovije informacije iz svijeta sporta pripremaju novinarski trojac Adis Hadžić, Denis Huseinbegović i Aldin Lagumdžija.

Emisija se realizira iz tehnološki najsavremenijeg studija koji se prostire 250 kvadratnih metara, a u čijem središtu su dva video zida sa intergriranim grafičkim rješenjima posljednje generacije.