Pripremite se za vrtlog emocija u ljubavnoj priči Cana i Zejnep.

„Vječna ljubav“ je romantična šarmantna drama u kojoj glavne uloge igraju slavni Murat Yildirim, kojeg pamtimo po ulogama u serijama “Asi”, “Ljubav i Kazna”, i Fahriye Evcen, jedna od najpoznatijih turskih glumica.

Murat utjelovljuje lik Cana, ugledanog ljekara, briljantnog hirurga i profesora u turskoj bolnici. Svaki trenutak svog života posvećuje brizi o pacijentima. Užurbanost svakodnevnog života i kompleksnost njegovog posla, ne dozvoljavaju mu da uživa u malim radostima života, a svaki trenutak pomno je isplaniran.

Zejnep je mlada lijepa djevojka tragične prošlosti. Vodi skroman život sa sestrom i radi kao čistačica u Canovoj kući.

Za razliku od Cana, njen život, iako određen teškom sudbinom, pun je boja, optimizma i sreće koje pronalazi u malim stvarima.  Iako se na prvi pogled čini kako nemaju ništa zajedničko, sudbine Cana i Zejnep se neočekivano isprepliću, njihov odnos počinje se razvijati, a ljubav dobijati svoje obrise. No, na putu do sreće, morat će donijeti veoma teške odluke i prevladati nepremostive prepreke.

Film „Vječna ljubav“ prikazan je u nekoliko zemalja svijeta, a u Španiji je oborio sve rekorde gledanosti i postao najgledaniji film turske produkcije u historiji.

Ova romantična drama nije samo intrigantna već i duboko dirljiva. Ne propustite je pogledati u petak u 21.30 sati na Novoj BH.

 

O GLUMCIMA:

 

Fahriye Evcen

Prekrasna i talentirana glumica Fahriye Evcen, rođena je u gradu Solingenu, u Njemačkoj kao najmlađa u porodici s četvero djece. Iako je slavu stekla glumeći u Turskoj, Fahriye i dalje ima njemačko državljanstvo, ali sa svojim suprugom, glumcem Burakom Özçivitom i sinom Karanom već godinama živi u Istanbulu. Fahriye je diplomirala menadžment i sociologiju, a osim toga tečno govori četiri jezika. Zahvaljujući očaravajućoj ljepoti zbog koje je mnogi uspoređuju s Monicom Bellucci, Fahriye Evcen ostvarila je i vrlo uspješnu karijeru u modelingu. Prema izboru portala Buzznet, koji prati živote poznatih i slavnih, 2017. godine zanosna glumica uvrštena je na listu „30 najljepših žena na svijetu“. Publiku u Bosni i Hercegovini osvojila je ulogom u seriji “Kad lišće pada”.

 

Murat Yıldırım

 

Murat Yıldırım rođen je 1979. godine u Konyi. Prve glumačke korake napravio je još u osnovnoj školi kada je nastupio s ulogom u predstavi koju je postavio njegov otac, školski učitelj. Diplomirao je na odjelu mašinstva na tehničkom fakultetu Yildiz u Istanbulu. Međunarodnu slavu postigao je ulogom Demira Dogana u popularnoj seriji Asi, a publika u Bosni i Hercegovini mogla ga je gledati i u seriji „Ljubav i kazna“ u kojoj je utjelovio lik šarmantnog Savaša.