Na Novu BH stiže turska hit serija „Prevara“, a riječ je o turskoj adaptaciji proslavljene britanske pravne drame „Raskid“.

Serija „Prevara“ bavi se temom raspada braka, intrigantnim porodičnim odnosima i u središte radnje stavlja ambicioznu advokaticu Azru, najstariju kći moćne istabulske advokatske porodice Cevher. Azra je uspješna advokatica za razvode i već dugi niz godina istražuje porodične slučajeve slavnih i moćnih istanbulskih porodica. Osim Azre, tu je njena majka, Colpan Cevher, koja je doajen svog posla, ali i njena tvrdoglava sestra Sanem Cevher. Za razliku od svoje majke i njezinih sestara, Azrina najmlađa sestra Güneş radije vodi život daleko od svijeta prava i sudskih parnica.
Azrin život preoblikovan je već u ranom djetinjstvu, kada je njen otac Faruk odlučio napustiti porodicu. Azra je bila tek dijete kada je morala odrasti, složiti komadiće vlastitog života, podržati emocionalnu shrvanu majku i brinuti se o svojim sestrama. Godinama kasnije, nakon što je završila pravni fakultet, Azra se udala za Sergena Günaya koji je također advokat.
Žive naizgled sretan porodični život sa troje djece. Zbog svega čemu svjedoči u svom profesionalnom životu i uprkos udarcu koji je zadobila od oca, čvrsto se drži ideje porodice i braka. Međutim, nakon velike svađe s majkom, Azra odlučuje napustiti firmu i počinje raditi u konkurentskoj advokatskoj kancelariji. Ovdje neočekivano susreće svog bivšeg dečka Yıldırıma Şahina, jedinog muškarca zbog kojega je ikad posumnjala u svoj brak. No to nije jedina neočekivana osoba u Azrinom životu. Njen otac Faruk, koji je s dadiljom pobjegao prije 25 godina ponovno dolazi u njihove živote i izaziva potres u porodici Cevher. Dok se porodica suočava sa svojom slomljenom prošlošću, Azra istovremeno počinje ispitivati vlastiti brak.
Napeta porodična drama „Prevara“ počinje 8. juna na Novoj BH, i emitovat će se od ponedjeljka do petka u 20.15 sati.