Ove zime Nova BH gledateljima donosi novu tursku hit seriju "U plamenu" (“Alev Alev”) snimljenu prema francuskoj inačici mini serije “Le Bazar de la Charité”, a nastaloj prema stvarnom događaju, požaru koji je buknuo na Bazar de la Charité u Parizu, u maju 1897. godine, te koji je promijenio mnoge sudbine. Serija prikazuje priču o pronalaženju sebe, traganju za pravdom i istinskom ljubavi.

U novoj hit seriji gledatelji će pratiti kako Džemre s kćeri pokušava pobjeći iz nasilnog braka. Ruja se u svom lijepom i privilegiranom životu nikada prije nije suočila s gorkom istinom, a sada je više ne može izbjeći, dok će Čiček, koja bi mogla izgubiti svoj identitet i ljepotu, pokušavati iznova započeti sretan život. Ove tri žene veoma različitih osobnosti i priča susreću se tokom požara. Nakon što se plamen ugasi, ništa više neće biti isto. Njihovi putevi završavaju u stvarnom svijetu gdje kreću iznova, tragaju za pravom ljubavi i upoznaju sve aspekte života, i dobre i loše.

Iako bazirana na događaju od prije više od 30 godina, serija “U plamenu” na izvrstan način obrađuje temu položaja žene u društvu kao gorućeg problema današnjice, a sa kojom se u koštac uhvatila talentirana glumačka postava predvođena glumicom Demet Evgar. Osim Demet, u seriji igraju Hazar Ergučlu i Dilan Čiček Deniz, a gledatelje očekuju i snažne muške uloge, među kojima je Cem Bender kojeg je publika već upoznala kao dobrog Seita u seriji “Gulperi”. Ovoga puta utjelovit će potpuno suprotan lik – supruga zlostavljača.

Seriju “U plamenu” sa snažnom pričom i odličnom glumačkom postavom ne propustite na Novoj BH od ponedjeljka, 3. januara, svakog radnog dana od 20.15 sati.