O EMISIJI

Ljubitelji adrenalina, napetosti, zabave i takmičenja prepunog sportskih elemenata ovog će proljeća na Novoj uživati u novoj sezoni koja garantira veliko uzbuđenje. Prošlog proljeća brojni su gledatelji svakodnevno pratili napete pustolovine odvažnih kandidata, a upravo su takmičarski karakter showa, neizvjesne adrenalinske igre, zarazni timski duh i zajedništvo među članovima timova mnoge od njih potaknuli na učestvovanje u novoj sezoni. Uprkos velikom broju prijavljenih kandidata, samo su oni najistaknutiji dobili priliku da uplove u nezaboravnu avanturu života, a njihov identitet saznat će se uskoro.

Nevjerojatna avantura prepuna izazova, uzbuđenja i neočekivanih preokreta je na pomolu, a novi kandidati, koji su zahvaljujući prethodnim sezonama imali prilike dobiti uvid u sve što ih čeka, spremni su za pustolovinu života.
“Survivor” je dinamičan show u kojemu kandidati podliježu raznim izazovima koji testiraju njihovu fizičku i psihičku izdržljivost, a posebno do izražaja dolaze međuljudski odnosi koji su presudni za tok takmičenja. Stoga u novoj sezoni gledatelji mogu očekivati mnoštvo neočekivanih preokreta, taktičkih poteza i dramatičnih trenutaka koje će s uzbuđenjem pratiti.
Po dolasku na nepoznati teren, kandidati će oformiti dva tima, crveni i plavi, a svaki će okupiti po 10 odvažnih i neustrašivih pojedinaca kojima su zajednički avanturistički duh i ljubav prema adrenalinu. Ko su kandidati koji su skupili dovoljno hrabrosti da se pridruže novoj sezoni saznat ćemo ubrzo, no radi se o pojedincima koje nije uspio pokolebati strah od nepoznatog.
Egzotična lokacija te nepredvidive i dinamične situacije rasplamsat će maštu i snalažljivost kandidata koji će morati iskoristiti sve svoje adute kako bi došli do finalnog cilja.
Nova sezona “Survivora” se bliži, a kakve će kandidate i preokrete donijeti saznajte uskoro!

ZANIMLJIVOSTI

Norina potresna ispovijest tjera na suze

Čini se da je velika svađa koja se odigrala među članovima plavog tima iza njih i da su složno prionuli na još jednu igru za nagradu te su i ovaj izazov s lakoćom osvojili. „Nakon finog i toplog obroka, dobra je energija, svi se družimo oko vatre i to mi se sviđa“, kazala je Anđela prije takmičenja, dodavši da svima nakon svađe dođe sunce i da su jači i složniji. „U vanjskom svijetu sam direktna i izravna i previše govorim što mislim, a ovdje sam naučila da puno toga treba zadržati za sebe“, dodala je.

Crveno pleme jednoglasno odlučilo: Ana opet ide u duel

Kritike koje je crveno pleme uputilo Ani na plemenskom vijeću bile su jasan pokazatelj da će upravo njoj i ovoga puta dati svoj glas za duel. A glasati su morali jer su izgubili u igri za plemenski imunitet za koju su se svega nekoliko sati prije nadali da će je lako dobiti. „Od crvenog plemena očekujem pobjedu pod svaku cijenu jer kod nas vlada neka krajnje opuštena uživancija i nema potrebe da se brzo lišimo toga. Nisam zadovoljan svima u plemenu, ali ne bih volio nikoga poslati kući“, kazao je Lazar prije odlaska na poligon.

Amer: „Mislim da crveni izgledaju kao jedna troglava neman“

Nakon mirno prospavane noći, plavi tim mora predati totem plemenskog imuniteta i ponovno se izboriti za njega kako ne bi morali nominirati nekoga od članova svog tima za duel s Aleksom. „Mislim da crveni izgledaju kao jedna troglava neman. Tamo postoje ljudi koji žele biti lideri, ali nisu dobri lideri te oni koji vole da ih neko vodi“, procjenjuje Amer i dodaje: „Ne smijemo izgubiti, jer ne znamo čije ime napisati za nominacije“.

Preko blata do totema plemenskog imuniteta

Vrlo težak poligon očekuje takmičare Survivora u prvom izazovu za osvajanje imuniteta. No prije toga, okupljeni oko logorske vatre, članovi plavog tima uživat će u pečenim krompirima koje su osvojili u prethodnom izazovu. „Fascinantno je da smo se jučer pet sati borili za nešto što košta jedan euro“, komentirao je Filip. Crveni će se tim pak hraniti jeguljom koju im je ulovio Bojan. „Bilo je relativno lako. Pet minuta nakon što sam krenuo u lov sam je dohvatio“, objasnio je. „Jegulja je bila dobra, jela bih je svaki dan. Ona korica krcka pod zubima, za mene savršeno“, rekla je Anja.

Već su krenule priče o eliminacijama, a plavi tim procjenjuje da je u crvenom timu najslabija Marija, dok nerado govore o slabim karikama u svom redu.

Pred njima je novi izazov, ali i nova prilika. Jedan od 20 kandidata uskoro će napustiti Survivor, ali tek nakon igre za plemenski imunitet. Tim koji izgubi u izazovu za plemenski imunitet morat će nominirati jednog člana, no prije toga zaigrat će još jednu igru, odnosno izazov za osobni imunitet, čiji će pobjednik biti pošteđen nominacija. Vrijeme je da se kandidati izbore za očuvanje plemena u cjelini.

„Jako mi je važna današnja igra, jer igramo jedan na jedan i profilirat ćemo se malo bolje nego do sada. Ja sam spremna“, rekla je Marina. „Najviše mi snagu daje čast mom pokojnom bratu. Za njega sam i došla ovdje, za njega i igram“, otkiva Anđela.

Pred kandidatima je zaista težak poligon s preprekama punima blata kroz koje se moraju provući, a koje će pleme pobijediti i ko će od igrača biti nominiran za izbacivanje, ne propustite pogledati u novoj epizodi Survivora na Novoj.

 

 

Plavi tim osvojio namirnice, ali ne i vatru

Već na samom početku nove sezone Survivora, takmičari su morali pokazati koliko žarko žele osvojiti što bolje uslove u svom novom prebivalištu. U prvoj igri koja je testirala njihovu spretnost, morali su s čamaca doplivati do obale, ali da izazov bude što zanimljiviji, na tom su putu od čamaca do obale u tirkiznom okeanu morali pokupiti pet totema u boji svog tima. Nagrada je bila velika motivacija za oba tima jer pleme koje je prvo pokupilo sve toteme i čiji su svi članovi stali na boju prostirke svoga plemena koja ih je čekala na obali, osvojili su veći otok. Veličina otoka znači bogatije resurse i više mogućnosti za ribolov, a samim time i lakše preživljavanje. Svaka sitnica značila je veliku prednost, pa je od ključne važnosti bilo pobijediti upravo u prvoj igri u kojoj se spretniji, na kraju, pokazao plavi tim.

Mario Mlinarić vraća se na male ekrane u novoj sezoni “Survivora”

Omiljeni zabavno-takmičarski show “Survivor” uskoro se vraća na male ekrane s novom sezonom, a sva događanja iz užarene i egzotične Dominikanske Republike, koja će u idućih nekoliko mjeseci biti dom hrabrim kandidatima, i ove će godine pratiti Mario Mlinarić. Svestrani magistar kineziologije i kondicijski trener prošle je godine prihvatio izazov života okušavši se u voditeljskoj ulozi ovog dinamičnog projekta, a nakon uspješne sezone i nezaboravnog iskustva koje je stekao, spreman je za povratak na set.

Pritisak pred novim nominacijama raste

Večeras je u „Survivoru“ na redu novi izazov za plemenski imunitet nakon kojeg će se saznati iz kojeg će tima dva takmičara ići u duel jedan protiv drugoga. No, dok pritisak raste, a članovi oba tima nervozno iščekuju nadolazeći izazov i pripremaju se učiniti sve što je u njihovoj moći kako se ne bi našli u nepovoljnoj situaciji da moraju nominirati dragu osobu ili se oprostiti od suigrača s kojim su se zbližili, još uvijek će glavna tema biti prošle nominacije i Sumejjino ispadanje koji su u „Survivoru“ izazvali najburnije reakcije dosad.

Tenin potez na nominacijama podigao prašinu u „Survivoru“

Sumejjin odlazak iz plavog tima izazvao je brojne reakcije među preostalim kandidatima „Survivora“ zbog okolnosti koje su se odvile prije njezinog duela s Nikom. Zasigurno najviše reakcija, kako u plavom, tako i u crvenom timu, izazvao je sam tok glasanja na nominacijama jer je Tena u zadnji čas odlučila promijeniti svoj glas kako bi sebe spasila od učestovanja u duelu, što će kod ostalih kandidata izazvati podijeljene reakcije.

Kandidati otkrili koga vide u finalu, ali i prema kome ne gaje simpatije

Činjenica da je Roko posljednji napustio plavi tim te da je kandidata u „Survivoru“ sve manje probudit će znatiželju u njima samima i potaknuti ih na razgovor o tome ko bi mogao doći do finala. Kandidati su se od početka showa dobro upoznali i zbližili, a otkad su se oba tima ujedinila na istom otoku, imali su prilike stvoriti mišljenje i o konkurentima iz suprotne ekipe, pa svako od njih već ima svog favorita za kojeg smatra da najviše zaslužuje pobijediti.

Milica progovorila o teškom razdoblju svog života

Otkad su se ujedinili i započeli život na istom otoku, kandidati iz plavog i crvenog tima u „Survivoru“ imali su prilike bolje se upoznati i otvoriti dušu jedni drugima, iako su još uvijek žestoki protivnici na terenu. Suživot u zajedničkom kampu pružio im je priliku za stvaranje novih prijateljstava, pa će tako Milica, koja se nekada najviše protivila ujedinjenju, s kandidatima iz plavog tima otvoreno porazgovarati o nasilju nad ženama koje je obilježilo dio njezina života.

Smijeh do suza uz nezaboravne karaoke u “Survivoru”

Plavi tim u „Survivoru“ s nevjerojatnim rezultatom 8:1 zapečatio je pobjedu koja će ostati upamćena po najvećoj razlici u osvojenim bodovima od početka showa. Iako su članovi crvenog tima već poznati po tome da im je preciznost jedan od glavnih aduta za pobjedu u izazovima, ovoga su ih puta članovi plavog tima nadmašili u tom segmentu, a za najuvjerljiviju pobjedu dosad nagrađeni su pjena partyjem, grickalicama, ukusnom hranom i noćenjem u vili.

Započinje novo razdoblje za kandidate „Survivora“

Novo razdoblje započelo je za kandidate „Survivora“ kojima će se dosadašnji način života drastično promijeniti zbog ujedinjenja plavog i crvenog tima koji će od sada živjeti na istom otoku. Premda se o ovoj promjeni u nekoliko navrata već šuškalo među kandidatima, ujedinjenje timova ipak ih je uspjelo iznenaditi zbog svega što mu je prethodilo, pa je tako nova sedmica u „Survivoru“ započela danom koji se po mnogočemu razlikovao od onoga na što su inače navikli.

Kandidati “Survivora” spremaju se za party ujedinjenja!

U ‘Survivoru’ je iz sedmice u sedmicu takmičara sve manje, no posljednjih se dana među njima sve više šuška o ujedinjenju plavog i crvenog tima kojemu se neki raduju više, a drugi manje. Iako su o najavljenom ujedinjenju kandidati dosad mogli samo nagađati, njihovoj će neizvjesnosti u večerašnjoj epizodi napokon doći kraj jer će od ove sedmice članovi oba tima živjeti na istom otoku te iskusiti sve čari, ali i nevolje zajedničkog života.

Sumejja u suzama jer mora nominirati još jednu suigračicu

Zbog dva izgubljena izazova za Plemenski imunitet, plavi tim u „Survivoru“ našao se u najgoroj mogućoj situaciji koja im se mogla dogoditi jer će se u večerašnjem duelu suočiti dva njihova kandidata, od kojih će jedan zasigurno napustiti takmičenje. Zasad je već poznato da će prva duelistica biti Ivana, a protiv koga će se takmičiti u dvoboju za ispadanje tek će se saznati nakon večerašnjih nominacija. Iako je Ivana prošlom duelu protiv Jovane pristupila s velikom dozom optimizma i sigurnosti u pobjedu, ovoga je puta situacija potpuno drugačija jer će se u duelu naći s nekim iz vlastitog tima.

Plavi tim duboko razočaran zbog poraza koji će ih skupo koštati

Nakon drugog poraza u izazovu za plemenski imunitet, plavome timu dogodio se scenarij kojega su se svi najviše pribojavali jer će se u duelu za ispadanje suočiti dva njihova kandidata. Budući da je Ivana već proglašena prvim duelistom, s novim porazom postalo je jasno da će plavi tim morati nominirati još jednog svog kandidata, zbog čega su se našli u vrlo nezgodnoj poziciji jer će ih jedan član na kraju sedmice definitivno napustiti.

Plavi tim pobjedu slavio uz film i kokice, a Nađa zaplakala nakon poraza

Kandidatima ‘Survivora’ hrana je dosad uvijek bila najveća motivacija za pobjedu u igrama, a kako nagrade iz sedmice u sedmicu postaju sve bogatije, tako su i izazovi sve zanimljiviji. Plavi i crveni tim najčešće su se takmičili upravo za osvajanje namirnica koje su im na otocima Dominikanske Republike najpotrebnije, no kako su u posljednje vrijeme timovi imali prilike sakupiti dovoljne zalihe hrane, u novom izazovu iznenadila ih je nagrada koju niko nije očekivao. Nakon ukusnih jela i sentimentalnih nagrada kao što su pozivi i pisma od bliskih osoba, na red je došla i doza zabave, pa su se timovi u posljednjem izazovu takmičili za osvajanje filmske večeri pod zvjezdanim karipskim nebom.

Crveni tim na mukama pred nominacijama

Nakon što je plavi tim uspješno savladao crvene u posljednjoj ovosedmičnoj igri za plemenski imunitet, u večerašnjoj epizodi “Survivora”  od 22:35 na Novoj BH slijedi novo Plemensko vijeće na kojemu će glavnu ulogu imati upravo crveni tim. Plavi je tim siguran pred nominacijama koje sada čekaju crvenu ekipu, a njezini su članovi na mukama jer moraju izglasati jednog kandidata koji će se u duelu za ostanak u “Survivoru” takmičiti protiv Ivane.

Ko se večeras zauvijek oprašta od “Survivora”?

U večerašnjoj epizodi „Survivora” slijedi završetak najdramatičnije sedmice od početka showa. Nakon što je Goranova nominacija podigla neviđenu prašinu ne samo u plavom, već i u crvenom timu, otkrit će se ko će mu biti protivnik u duelu za ostanak u takmičenju. Već je poznato da će to biti neko iz crvenog tima, s obzirom na to da su oni izgubili u posljednjem izazovu i prokockali šansu da se spase od nominacija, ali ono što ostaje nepoznato jest hoće li neočekivan odabir Gorana za prvog duelista utjecati na to da crveni u nadolazećim nominacijama promijene svoju taktiku glasanja.

Goran zaprijetio plavom timu

Otkako su prošle prve ovosedmične nominacije u „Survivoru“ na kojima je plavi tim izglasao Gorana kao prvog duelista, ovaj neočekivani zaplet ne prestaje biti tema razgovora među kandidatima. Budući da Goran gotovo uvijek svom timu donosi pobjede, logika iza ovog izbora i dalje ostaje nejasna. Poznato je da u „Survivoru“ opstaju ne samo fizički najjači kandidati, nego i oni koji strateški razmišljaju, a je li cijela zavrzlama koja se dogodila na nominacijama samo dio taktike pojedinih članova plavog tima, saznat će se uskoro.

Plavi tim nominirao jednog od najboljih igrača i šokirao odabirom

Iako su članovi plavog tima prije početka prvog ovosedmičnog izazova za plemenski imunitet žarko priželjkivali još jednu pobjedu u nizu kako bi izbjegli učestvovanje na nominacijama, u tom ih je naumu spriječio crveni tim koji je osvojio ne samo plemenski imunitet, već i vrijednu bonus nagradu. Po prvi puta od početka showa kandidati su u izazovu za imunitet imali prilike osvojiti i dodatnu nagradu, pa su članovi crvenog tima uživali u emotivnim video porukama svojih prijatelja, na koje je maloko ostao ravnodušan.

Djevojke iz plavog tima zaigrale nezaboravnu nogometnu utakmicu

Nakon niza kopnenih i vodenih poligona te raznih zadataka snage i preciznosti, kandidati „Survivora“ okušali su se u novom izazovu u kojemu su iz prve ruke osjetili nogometnu euforiju nakon što su na pješčanom terenu zaigrali napetu i zabavnu utakmicu. S obzirom na to da su kandidati u više navrata izrazili želju za mesnim obrokom, njihove su se želje napokon ostvarile, a kada su čuli da će se pobjednički tim počastiti ukusnim roštiljem njihovoj sreći nije bilo kraja.

Teške uvrede padaju na večerašnjim nominacijama

Zbog osvojenog imuniteta koji je plavi tim izborio nakon pobjede u posljednjem izazovu, došao je red na crveni tim da nominira jednog svog kandidata koji će se takmičiti u duelu s Hrvojem. Crveni će tim biti pod velikim pritiskom jer ih večeras prvo čeka neizvjesna igra za osvajanje osobnog imuniteta u kojoj će samo jedan kandidat steći pravo da ga ostali kandidati ne mogu nominirati, a zatim će se svi uputiti na Plemensko vijeće gdje će čak i nominacije pasti u drugi plan zbog verbalnog okršaja između Hrvoja i Milice.

Novi poraz plavog tima, mogu li preživjeti naredni izazov?

Svaki izazov, bilo da je riječ o osvajanju namirnica ili plemenskog imuniteta, u „Survivoru“ je sve napetiji, a to je potvrdio i posljednji zadatak u kojemu su se timovi takmičili za osvajanje povrća i hrenovki. Zbog neočekivanih obrata i neizvjesnosti koja ih je pratila do posljednje runde, kandidati su se hvatali za glavu s iščekivanjemtko će osvojiti prvu ovotjednu nagradu, a čak i s nekoliko članova manje plavi tim grčevito se borio do samog kraja.

Razbijanje, spoticanje i padanje u novom izazovu za plemenski imunitet

Usavršavanje pobjedničke strategije bit će jedna od glavnih aktivnosti članova plavog tima koji su se nakon dva uzastopna poraza probudili s velikom motivacijom da pobijede. U posljednja dva izazova propustili su priliku da osvoje svježe namirnice i ukusan obrok, a u večerašnjem izazovu takmičit će se za osvajanje plemenskog imuniteta nakon kojeg će se odviti onaj dio takmičenja koji je svima mrzak – izglasavanje prvog člana duela za ispadanje.

Crveni tim počastio se fast foodom, a plavima umjesto hrane servirana burna rasprava

U novom „Survivor“ izazovu timovi su se takmičilli za najukusniju nagradu dosad – karipsku dostavu fast fooda, a euforična reakcija kandidata nakon što je otkriveno koja je nagrada na kocki dovoljno govori o tome koliko su se svi zaželjeli ukusnog obroka. Nakon zahtjevnog izazova koji se ovoga puta u najvećem dijelu sastojao od aktivnosti u vodi, ta je privilegija pripala crvenom timu koji se po drugi put svoju pobjedu proslavio časteći se slasnim jelom, dok su plavi opet ostali praznih ruku.

Tena u naletu ljutnje podigla glas na članove plavog tima

Nedostatak hrane, sna i energije samo su neki od razdražljivih faktora s kojima se kandidati „Survivora“ svakodnevno susreću, a kada se tome pribroji i poraz u izazovu koji im je mogao osigurati ukusan obrok, tenzije naglo rastu. U to će se na vlastitoj koži uvjeriti članovi plavog tima koji su nakon uspješne prošle sedmice doživjeli poraz zbog kojeg su se u kamp vratili gladni i pomalo obeshrabreni nakon što su vidjeli kako namirnice odlaze u ruke suprotnog tima.

Crveni izgladili odnose unutar tima i pobijedili plave u dramatičnoj posljednjoj rundi izazova!

Nakon uspona i padova koji su se odvili prošle sedmice, nova sedmica u “Survivoru” započela je izazovom koji je mnogim kandidatima omiljen zbog onoga što donosi kao nagradu, a u pitanju su namirnice koje kandidatima mogu pružiti mogućnost kuhanja novih jela o kojima su dosad na otoku mogli samo sanjati. S obzirom na to da su se kandidati u nekoliko navrata već potužili da je hrana jedino o čemu mogu razmišljati, u svima je proradio takmičarski duh kada su vidjeli da ovosedmične namirnice uključuju svježe sastojke za pripremu graha u loncu kojega su se mnogi zaželjeli nakon višesedmičnih oskudnih i jednoličnih obroka.

Novi izazov za imunitet od kojeg doslovno klecaju koljena

Nakon što će se dojmovi od posljednjeg i vjerojatno najneizvjesnijeg izazova dosad slegnuti, članovi plavog tima zaključit će da je igra, koju su za dlaku izgubili, eskalirala u svakom pogledu. Osim što je napetost rasla iz runde u rundu, rasla je i netrpeljivost među pojedincima, pa je Roko za vrijeme izazova novom kandidatu Ramizu iz crvenog tima uputio komentar da je odglumio svoju ozljedu mišića, na što su reagirali članovi oba tima.

Plavi tim dobio je pojačanje, upoznajte nove takmičare “Survivora!!

Kao pojačanje plavom timu pridružili su se 28-godišnja magistrica kineziologija i hokejašica Nevena Blanuša te 30-godišnji Hrvoje Habdija koji se bavi nautičkim turizmom. U crveni tim stigli su 24-godišnja Jovana Tomić koja je po struci molekularni biolog te 52-godišnji Ramiz Gusinac koji je po zanimanju frizer. Odmah nakon upoznavanja kandidati su krenuli u novi izazov za namirnice, a ovoga puta na putu do nagrade našao se zahtjevni i prostran poligon.

Plavom timu pobjeda u novom izazovu za dlaku izmakla, crveni osvojili kokoš, pijetla i jaja

U novom izazovu za nagradu kandidati “Survivora“ suočili su se s još jednim poligonom u kojemu su neki od sastavnih zadataka bili prenošenje vode u kantama, s ciljem da se što manja količina prolije na putu, te rušenje čunjeva u kojima je najvažniji faktor bila precizna ruka. Nagrada je ovoga puta uključivala kokoš, pijetla te dva komada jaja za svakog člana pobjedničkog tima, pa su svi bili vrlo motivirani da je osvoje s obzirom na to da su se obje ekipe povećale za dva nova člana.

Sumejja u suzama zbog gubitka tatine ogrlice, plavi tim osvojio plemenski imunitet

U drugom izazovu za imunitet koji je, sudeći po komentarima i izrazima lica iscrpljenih kandidata, bio daleko najnaporniji dosad, veću snagu i uigraniju timsku igru pokazao je plavi tim koji se tako spasio od učestvovanja u nominacijama. Nakon što je u prvom izazovu nominiran njihov kandidat Roko, plavi je tim pod velikim pritiskom uzeo stvari u svoje ruke i izborio pobjedu koja im znači izuzetno puno jer bi se u protivnom sa sigurnošću morali oprostiti od jednog člana. No s obzirom na to da će Rokov protivnik u duelu biti neko iz crvenog tima, još uvijek postoji šansa da će plavi tim zadržati sve svoje trenutne članove na okupu.

Kraj napetog izazova za plemenski imunitet ostaje neizvjesan

 

U prvom izazovu za osvajanje plemenskog imuniteta pobjeda je uvjerljivo pripala plavom timu, dok je crveni tim na Plemenskom vijeću morao nominirati kandidate za ispadanje, a s izjednačenim brojem glasova odluka je pala na Niggora i Ivonu. No plavi tim je već idućeg dana morao vratiti osvojeni totem koji ih je čuvao od eliminacije kako bi se suočili s drugim izazovom za osvajanje plemenskog imuniteta. Hoće li plavi tim ponovno osvojiti totem i izbjeći nominacije za ispadanje ili će ovoga puta crveni tim imati više uspjeha, tek ostaje za vidjeti.

Mario Mlinarić zaludio ženski dio crvenog tima

Crveni tim izborio je pobjedu i osvojio vrijednu nagradu u prvoj epizodi ‘Survivora’ koja je s udjelom gledanosti od 14,5% bila najgledaniji* program u terminu emitiranja. Novi dan na otoku otkrit će prve dojmove kandidata iz pobjedničkog tima, ali i probleme i brige plavog tima kojemu je nagrada za dlaku promakla. Neprospavana noć koju su članovi plavog tima proveli na otoku bez vatre i skloništa odrazit će se na njihovo raspoloženje i potaknuti ih na razmišljanje – ne samo kako da postignu uspjeh u idućim izazovima, nego i o tome ko bi bio najbolji vođa tima.

Otkrivamo detalje Survivora: Nadmudriti, nadigrati i izdržati do samoga kraja

Uskoro na Novoj BH počinje „Survivor“, svjetski poznati zabavno-takmičarski show prepun adrenalina u kojem su snalažljivost, vještine preživljavanja u prirodi i uspješno svladavanje mentalnih i fizičkih izazova ključni faktori za uspjeh. Nakon potrage za kandidatima koji su spremni napustiti sve blagodati savremenog života i zamijeniti ih boravkom u divljini, u „Survivor“ stiže dvadeset različitih kandidata iz regije koji će u potrazi za avanturom života i sa željom da usvoje nova znanja ispitati svoje psihičke i fizičke granice u showu koji donosi brojne preokrete i iznenađenja!

Za opstanak u “Survivoru“ takmičit će se Tomislav i Tena

Hrabri kandidati jednog od najpoznatijeg televizijskog formata ‘Survivor’ uskoro će se okušati u prvim izazovima psihičke i fizičke izdržljivosti, a zasad je poznato da će se u showu takmičiti pjevačica Ivana Banfić, fitness instruktor Kristian Rauch te magistar i studentica kineziologije Goran i Nika. U avanturi života u Dominikanskoj Republici pridružit će im se još dvoje kandidata, a svoje vještine preživljavanja na nepoznatom teritoriju pokazat će kondicijski trener i suvlasnik teretane Tomislav Rubinjoni te studentica krajobrazne arhitekture Tena Tomljanović.

Mario Mlinarić voditelj showa „Survivor“

Poznato televizijsko lice Mario Mlinarić, uskače u svoju novu avanturu koju donosi zabavno takmičarski show ‘Survivor’. Prihvativši novi izazov u karijeri, Mario će na dalekoj i egzotičnoj mikro lokaciji u Dominikanskoj Republici preuzeti voditeljsku ulogu jednog od svjetski najuspješnijih televizijskih formata koji je okrunjen prestižnom nagradom Emmy, a ondje će iz prve ruke pratiti odvažne kandidate koji će sve blagodati modernog života zamijeniti boravkom na nepoznatom terenu u surovim uvjetima.

Zabavno takmičarski show Survivor uskoro na Novoj BH!

Nakon potrage za kandidatima koji su spremni upustiti se u avanturu života i iskušati vlastite granice izdržljivosti, Nova BH uskoro na male ekrane donosi zabavno takmičarski show Survivor koji je širom svijeta poznat kao jedan od najuspješnijih televizijskih formata okrunjen prestižnom nagradom Emmy. Prepun iznenađenja i preokreta, Survivor je show koji gledateljima pruža najveće televizijsko uzbuđenje, a temelji se na napetim izazovima iskušenja i izdržljivosti u kojima samo najspremniji mogu opstati!

Oproštaj od Ivane Banfić i novi kandidati na otoku

Ako je suditi prema početku nove sedmice na otoku, kandidate „Survivora“ čeka vrlo uzbudljivo razdoblje. Nakon sazivanja vanrednog Plemenskog vijeća na kojem im je obznanjeno da će neko napustiti show, članovi plavog tima suočili su s viješću da se moraju oprostiti od Ivane Banfić zbog povrede gležnja koju je zadobila za vrijeme izazova. „U ovoj igri, zdravlje takmičara je najvažnija stvar za nas. U igri za imunitet u duelu s Milicom Ivana se ozlijedila te zbog te ozljede Ivana nažalost ne može nastaviti daljnje takmičenje“, rekao je Mario dodavši da je Ivanina ozljeda preozbiljna za ovakvu vrstu takmičenja u kojemu je fizička sprema jedan od najvažnijih faktora.