O SERIJI

Dženetin muž Jilmaz pravi je zlostavljač koji maltretira svoju suprugu i djecu. Jedina je iznimka njihova kći Feride prema kojoj je otac iznimno privržen. Dženet godinama sanja o bijegu od ovog mučenja, ali ne usuđuje se ni pokušati. Dok ona šuti, on je sve nasilniji.

Kći Feride jedina je koja misli da Jilmaz ima pravo i staje na njegovu stranu. Nasilje počinje uznemiravati njihovog sina Halila, sada već mladića.

Jednog dana, kada Jilmaz ponovno napadne Dženet, Halil mu se suprotstavi te zbog toga mora zauvijek napustiti porodični dom. Dženet ostaje sama bez ikoga ko bi je zaštitio, što ljuti Halila. Iako je uspio pobjeći iz te paklene kuće, nasilje i poniženje pretvorili su ga u bijesnog i impulzivnog čovjeka, nalik svojem ocu. Boji se voljeti, emocionalno vezati i zasnovati porodicu.

Jednog se dana Dženet razboli i u bolnici premine. Ovo je očekivani kraj nakon što je predugo trpjela Jilmazovo nasilje. Prije smrti, Dženet je učinila posljednji korak kako bi natjerala Jilmaza da plati za ono što joj je učinio. S bolničke postelje nazvala je advokaticu te joj dala pismo zahtijevajući da se otvori tek nakon njezine smrti. Pokreće se proces u koji se uključi i Halil. Grobnica se otvara radi obdukcije. Saslušavaju se svjedoci. Ljudi se sjećaju prošlosti. Sve muke koje je Dženet proživjela i slučaj postaje glavna vijest u medijima, ali tužiteljstvo ne može dobiti ishod kojem se nadaju.