Loše kombinacije namirnica odvode Ivana, Ivanu, Miroslava i Antoniju u izazov kojim će morati izboriti svoj ostanak u omiljenom showu.

Miroslav ovim postavlja rekord u broju odlazaka u stres-test, nadmašivši time i Marka Kolaka iz prošle sezone. Unatoč velikom broju odrađenih stres-testova, Miroslav je samouvjeren, ali i Ivan će hrabro izjaviti: „Prazna mi je glava što se tiče stresa i neke napetosti. Idem to odraditi i vratiti se u MasterChef kuću“.

Ovi takmičari suočit će se s teškim izazovom koji će testirati njihove kulinarske vještine do krajnjih granica. No, iznenadna promjena događaja ostavit će svoj trag. Gaia, koja također treba učestvovati u stres-testu, razboljela se i dobila virozu. „Zabrinuti smo, sve smo proživljavali s njom. Najbitnije je da Gaia bude dobro“, reći će Ivana.

Takmičari će se morati boriti kroz dvije faze stres-testa. Prva faza je test osjetila, u kojoj će morati prepoznati biljke koje su važne u prehrani sportaša. Za svaku pojedinu namirnicu imat će samo 20 sekundi. Ko će u ovom zadatku biti najbolji, a ko neočekivano podbaciti, doznat ćemo večeras. Osim toga, u drugoj fazi stres-testa, morat će pripremiti „poke bowl“, tradicionalno havajsko jelo koje je postalo omiljen street food diljem svijeta. Znaju li uopće što je to, jesu li ga ikada prije radili i probali te ko će najlošije odraditi zadatak, doznajte večeras.