Nakon što je prošle nedjelje Nova BH prikazala dokumentarac sniman u Wuhanu, epicentru koronavirusa u kojemu se propituje jesu li kineske vlasti netajenjem informacija mogle spriječiti pandemiju, ove nedjelje donosi novi dokumentarac – iz srca talijanskog Bergama, mjesta u kojemu je od Covida 19 umrlo više ljudi nego igdje drugo na svijetu.


Ekskluzivne snimke jedine televizijske kamere iz talijanske bolnice donose katastrofalne prizore posljedica koronavirusa, s ciljem da svijet vidi kako bolest zaista izgleda.

Specijalni dopisnik britanske televizijske kuće putuje u srce europske pandemije koronavirusa. U gradu Bergamo u sjevernoj Italiji susreće se s liječnicima koji se bore protiv bolesti koja mijenja cijeli svijet i svjedoči utjecaju koji Covid-19 ima na ljude, infrastrukturu i ekonomiju.
Sagovornik u dokumentarcu, anesteziolog, doktor Lorenzo Grazioli tvrdi, nikada nije bio pod većim stresom u životu.

”Radim na intenzivnom odjelu i navikao sam se na intenzivne trenutke i odluke, ljude u kritičnom stanju koji bi umrli da im ne pomognete. Ali u ovom slučaju shvatite da niste dovoljni. Ima nas sto anesteziologa, trudimo se najbolje što možemo, ali to možda nije dovoljno” kazao je.

Reporter navodi kako su im bergamske vlasti dopustile da uđu u bolnicu samo kako bi svijet vidio kako dosad neviđeno, katastrofalno stanje stvarno izgleda. ”Njihova poruka nama i zapravo svima jednostavna je. Pripremite se.”

Ne propustite dokumentarni film „Koronavirus – U crvenoj zoni“ u nedjelju od 19.15 sati na Novoj BH!