Fantastična sezona, protkana najljepšim notama, emocijama i snažnim životnima pričama veterana stigla je do kraja. Večeras od 22 sata u programu Nove BH gledat ćemo finale muzičkog showa „Nikad nije kasno“, a za laskavu titulu pobjednika šeste sezone borit će se 10 talentovanih veterana.


Kao i do sada, nagradu pobjednika dobit će čak tri pjevača. Jednog će birati stručni žiri, drugog publika putem SMS glasova, dok će trećeg pobjednika odabrati Facebook glasači.

U velikoj završnici predsjedniku žirija Saši Miloševiću Maretu pridružit će se pjevačke legende Neda Ukraden i Zorica Brunclik koji će finaliste ocjenjivati po eurovizijskom sistemu. U live uključenju glasat će i drugi članovi žirija koji su bili tokom šeste sezone bili dio popularnog takmičenja. Za titulu pobjednika sezone 2020/21 borit će se Borka Erceg, Željka Jurišić, Šerif Husić, Ruben Papian, Zlatko Minić, Bojana Barjaktarević, Alen Elkaz, Mirjana Mima Bažalac, Igor Tadić i Suzana Smajić. Među finalistima su i četiri kandidata iz Bosne i Hercegovine.

„Oduvijek se u Bosni pjevalo vrhunski. Ovaj projekat je za mene praznik lijepe muzike i zadovoljan sam što su se u finale izdvojili najbolji pjevači i oni koji su ostavili najbolji utisak“, kazao je Žika Jakšić, idejni tvorac showa „Nikad nije kasno“.

Također, nakon skoro dvogodišnje borbe na velikoj sceni, četrnaesta sezona najgledanijeg muzičkog takmičenja u regionu „Zvezde Granda“ bit će okončana sutra spektakularnim finalom u kojem će se 16 takmičara boriti za glavnu nagradu i status zvijezde „Granda“.

Publika i žiri, sutra uvečer od 21 sat u programu Nove BH uživat će u fantastičnim performansima takmičara koji su se plasirali u veliku završnicu takmičenja, a oni su: Mite Stoilkov, Valentina Kuzmanović, Muharem Hadrović, Marija Gruevska, Belma Huseinefendić, Selim Selimović, Aleksandar i Dimitrije Kazić, Krstinja Todorović i Martin Ajdarević, Isak Šabanović, Sadik Hasanović, Zorja Pajić, Ivana Bogićević, Mahir Mulalić, Nemanja Petrović i Bojan Pavlović.

Za razliku od prethodnih sezona, ove godine pobjednika 14. sezone showa „Zvezde Granda“ bira isključivo publika putem SMS glasova. Svaki gledatelj može poslati najviše 20 poruka za jednog takmičara. Pravila nastupa u finalnoj noći ove godine također su promijenjena.

„U finalu imamo četiri kruga. U prvom će pjevati njih 16, a osam će ih ispasti. U drugom krugu četvero ispada, u trećem ispadaju još dva kandidata, tako da će u super finalu pjevati dvoje koji su dobili najviše SMS glasova publike, što će u konačnici odrediti pobjednika“, kazao je Saša Popović, prvi čovjek Granda.

Nove sezone oba takmičenja uveliko se spremaju, a već na jesen u programu Nove BH upoznat ćemo nove takmičare iz cijele regije.