Serija je snimljena prema istoimenom romanu autora Halita Ziya Uşaklıgila koji je imao velik utjecaj na modernizaciju turske književnosti 20. stoljeća. Ovo je priča o zabranjenoj strasti i intrigama!

Kako bi napakostila svojoj majci, prelijepa Bihter se udaje za starijeg imućnog bogataša. Misleći kako će živjeti mirnim životom, u njegovoj kući ipak upoznaje mnoge neprijatelje, uključujući njegovu djecu i poslugu. Njena majka Firdevs uskoro saznaje za kćerinu strast prema naočitom Behlulu te vidi odličnu priliku da joj se osveti….

Protagonisti serije su prelijepa Beren Saat i Kıvanç Tatlıtuğ koji svojom pričom pomiču granice i prkose tradiciji svoje zemlje.

O seriji:
Nakon smrti supruge bogataš Adnan Ziyagil povukao se iz društva te cijeli život fokusirao na svoju djecu, prelijepu kći Nihal i sina Bulenta. U Adnanovu životu postoje još neki ljudi bez kojih ne može zamisliti svakodnevnicu – poput dadilje Deniz te nestašnog nećaka Behlula. No misleći kako je njegov ljubavni život završen, Adnanov susret s fatalnom Bihter mu dokaže kako u njegovom srcu ima mjesta za još jednu ženu. Očaran prelijepom i mnogo mlađom Bihter, Adnan je zaprosi, a djevojka pristane uprkos neodobravanju okoline. Bihter ima i svoju stranu priče. Naime, ona je odrasla uz manipulativnu i proračunatu majku Firdevs, koja ne preže ni pred čim kako bi se domogla novca. Upravo iz tog razloga Bihter postane suparnica svojoj majci koja je više od svega htjela postati suprugom moćnog Adnana. Brak između moćnika i lijepe djevojke pokrenut će lavinu strasti i prevaru koja se teško može zaustaviti. Nakon udaje, Bihter nije razmišljala da joj novi ukućan postaje i privlačni Adnanov rođak Behlul, koji će u njoj probuditi intenzivne osjećaje. Nakon što padne u naručje voljenom muškarcu te prevari svog supruga, Bihter će morati računati i na još jednu protivnicu, svoju majku. Uvjerena kako joj se konačno pružila priliku da se osveti kćeri, Fidervs napravi sve u svojoj moći da oženi Behlula za Adnanovu kći Nihal te uništi Bihter svaku priliku za ljubav. Između strasti, prevare i osvetoljubive majke Bihter mora pronaći način da vrati ljubav natrag u svoj život.

“Strasti Orijenta” od 17. februara, od ponedjeljka do petka u 16 sati u programu Nove BH.