Nova pobjeda plavog tima i nagrada zbog koje su članovima potekle suze, potaknule su zajedništvo i međusobnu podršku, no samo na kratko. Povratkom u kamp, pokazalo se da je razdor u plavom plemenu i dalje prisutan. Posebno je zanimljivo kako su Marina, David i Denis kreirali svoju malu zajednicu na otoku, odvojeni od ostatka plavog tima.

U igri za nagradu učestvovao je po jedan igrač iz svakog plemena. Na početku poligona morali su osloboditi prolaz kako bi loptice pale u vodu. Takmičari su morali proći niz prepreka do kopna. Na kraju poligona nalazio se drveni domino kojeg su morali složiti tako da kada gurnu prvu drvenu pločicu, posljednja u nizu koja je označena, padne u koš. Pobijedilo je pleme koje je prvo osvojilo osam bodova. U zadnjem, 12. krugu koji je bio presudan, u srazu Marine i Anje, Marina je bila uspješnija i donijela pobjednički bod svom plemenu.

Nagrada koju su osvojili bila je fina hrana, ali i video poruke koje su im poslali njihovi najmiliji. Poruka koju je dobila od sina, slomila je Marinu, ali cijeli joj je tim došao dati podršku, velikim zajedničkim zagrljajem. Suze su navrle i na Filipove oči kad je vidio poruku svoje žene i djece. „Vidjeti njih bilo mi je najbitnija stvar na svijetu. Njihovi osmjesi dali su mi energiju, ali sad kad sam ih vidio najradije bih se vratio kući“, rekao je.

„Plavi i mi imamo dva različita Survivora. Oni imaju Survivor u kojem jedu. A opet imamo isti broj ljudi“, komentirala je Draga najnoviji razvoj događaja. „Imam osjećaj da nam energija opada kad idemo u igru“, kaže Luka te ističe da se poseban pad energije dogodio kad je Draga izgubila u okršaju s Marinom.

Povratak u kamp, u plavom plemenu opet je otvorilo stare, ali i neke nove rasprave. Veći klan smatra da Denis nije bio korektan u igrama, a Antonia je predložila Anđeli i Nori da prestanu podbadati manji klan. Dok Sanja smatra da bi trebali razgovarati i pokušati riješiti nesuglasice, Antonia se slaže s tim da je odvajanje u klanove bio nepotreban potez. „Mislim da je pomirba nemoguća, jer je više različitih neistomišljenika. Koliko god pokušali riješiti nesuglasice, samo se vrtimo u krug“, kaže Nora, a Antonia dodaje: „Po meni je njihovo odvajanje veliki netimski potez“.

Ususret igri za plemenski imunitet, takmičari plavog plemena suočavaju se s napetim situacijama i teškim odlukama koje će morati donijeti kako bi opstali na otoku i nastavili borbu za pobjedu, a hoće li im nedostatak timskog duha stajati na putu, doznat ćemo uskoro.