Zbog dva izgubljena izazova za Plemenski imunitet, plavi tim u „Survivoru“ našao se u najgoroj mogućoj situaciji koja im se mogla dogoditi jer će se u večerašnjem duelu suočiti dva njihova kandidata, od kojih će jedan zasigurno napustiti takmičenje. Zasad je već poznato da će prva duelistica biti Ivana, a protiv koga će se takmičiti u dvoboju za ispadanje tek će se saznati nakon večerašnjih nominacija. Iako je Ivana prošlom duelu protiv Jovane pristupila s velikom dozom optimizma i sigurnosti u pobjedu, ovoga je puta situacija potpuno drugačija jer će se u duelu naći s nekim iz vlastitog tima.


Situacija nije ništa bolja ni za ostale članove plavog tima koji po drugi put zaredom moraju učestvovati na nominacijama te odabrati još jednog kandidata za potencijalno izbacivanje iz showa. To će posebno teško pasti Sumejji koja je na jednom od Plemenskih vijeća izrazila stav da ne želi nominirati nijednu ženu iz svog tima. No, od tada se štošta promijenilo, a Sumejja nije računala na to da će se zbog neravnoteže u broju muškaraca i žena uvesti pravilo da se mogu nominirati samo žene, zbog čega se u plavom timu dogodio neplanirani rasplet događaja.
Činjenica da i večeras mora nominirati još jednu ženu, izazvat će emotivne reakcije kod Sumejje koja će se rasplakati zbog toga što svoj glas mora dati jednoj od kandidatkinja za koju inače nikada ne bi glasala. „Moram napisati ime osobe koje ne bih sigurno nikad napisala i osjećam se bespomoćno, a to najviše mrzim u životu kada ne mogu ništa učiniti“, priznat će Sumejja te objasniti šta je u trenutnoj situaciji najviše povrijedilo: „Ja nemam veliki izbor na Plemenskom vijeću. Imam izbor između Tene i Nevene. Tena, koja je neopisiva riječima, i Nevena koja je jaka žena, a sutra će možda biti najbolja majka. Ona je neko ko je ovdje pokazao što znači biti pravi borac, neko ko je dokazao i pokazao da je najbolja od svih, čak i od muškaraca“. Pred Sumejjom je težak izbor, a s obzirom na to da je Nika osvojila osobni imunitet, mora odlučiti hoće li svoj glas dati Teni, koja je uz nju od početka showa, ili Neveni, koja se naknadno pridružila plavom timu.
Dok će plavi razbijati glave oko toga kome će dati svoj glas na nadolazećim nominacijama, crveni će tim bezbrižno čekati Plemensko vijeće na kojem će biti u potpuno sporednoj ulozi jer već sada znaju da ih ove sedmice neće napustiti nijedan član. Tema njihovog razgovora neće biti nominacije, nego ujedinjenje oba tima koje im je najavljeno, a oko kojeg već sada postoje podvojena mišljenja. „Bilo je strepnje, više sam se plašio da će biti miješanje timova, ali kako posljednjih par dana pričaju o ujedinjenju, onda ćemo biti svi zajedno. Čekam, mislim da će biti cool kad budemo svi zajedno. Hajde da malo upoznamo te plave i s druge strane, a ne samo na Plemenskim vijećima i borbama. Tu će biti i crvena ekipa i mislim da imamo svašta nešto što im možemo dati i ponuditi te pokazati im još neku vrstu hemije i energije koju smo i mi spremni prihvatiti uz nove članove“, zaključit će Stefan.
No prije ujedinjenja timova koje je već pobudilo veliki interes kandidata, prvo moraju proći nove nominacije, a jedno je sigurno – plavi će tim nakon večerašnjeg duela ostati bez jednog kandidata. Ko će se takmičiti u duelu s Ivanom i ko će večeras napustiti „Survivor“ saznajte u 22.15 na Novoj BH!