S rezultatom 8:4 crveni je tim u „Survivoru“ pobijedio plave te odahnuo zbog toga što njegovi članovi ne moraju ponavljati isti scenarij da drugi put zaredom učestvuju na nominacijama. Crveni su u novom izazovu bili spretniji i sposobniji, pa će na nadolazećem Plemenskom vijeću biti mirni i sigurni od nominacija na kojima će plavi tim glasati za kandidata koji će se s Minom takmičiti za ostanak u showu.


Težak poraz kandidatima plavog tima ostavio je gorak okus u ustima zbog toga što će i ove sedmice u duel morati poslati jednog svog člana, a posebno je teško pao Sumejji koja je nakon igre bila vidno razočarana. „Očito je moja glava otišla u krivom smjeru. Malo neke druge misli, a ne da uživam u poligonima koliko sam uživala prije, pa onda to utječe na mene, ali vratit ću se ja. Samo trebam prenoćiti i biti sama barem malo, barem ja tako rješavam svoje probleme. Od sljedećeg moram uživati kao što sam uživala dosada jer me tek tad porazi neće dirati“, poručila je Sumejja.
Prije odlaska na nove nominacije, pred plavim je timom novi izazov za osobni imunitet koji će potencijalno utjecati na ionako nepredvidiv tijek glasanja. Jedan kandidat osvojit će ogrlicu koja će ga štitit od nominacija, dok će ostali tek nakon glasanja saznati hoće li se baš njihovo ime najviše puta napisati na papiru.
Dosad smo u plavom timu imali prilike vidjeti razne rasplete na nominacijama, zbog čega niti jedan kandidat nije u potpunosti siguran od izglasavanja. Od preostalih kandidata gotovo je svako barem jednom na nominacijama ugledao svoje ime, a Roko, Goran i Nevena već su učestvovali u duelu, no tek će se doznati hoće li se ostali članovi opet okrenuti protiv jednog od njih ili će na novim nominacijama najviše glasova skupiti neko drugi.
Osvajanje ogrlice osobnog imuniteta iz sedmice u sedmicu kandidatima postaje sve važnije, dok je odgovor na pitanje za koga će svako od njih glasati sve neizvjesniji. Na prošlim nominacijama crveni je tim izglasao Minu, a sada je na plavima red da kažu svoje. Koga će nominirati plavi tim, saznat će se u idućoj epizodi!