Ove nedjelje na Novoj BH kreće četvrta sezona talent showa Supertalent.

Voditelji četvrte sezone Supertalenta su Igor Mešin i Rene Bitorajac. Četvrta sezona donosi fenomenalne talente, ali pravilo – zlatne ulaznice koja će najboljima omogućiti i direktni ulazak u polufinale. Nakon audicija, sljedeći krug takmičenja je Finalna odluka o polufinalistima. Žiri, u skladu s pravilima formata, donijet će potom odluku kojih će 60 tačaka postati Polufinalisti.

Nakon sedam audicijskih emisija, u svakoj polufinalnoj emisiji gledat ćemo 10 tačaka, izabranih tokom audicije i potvrđenih u Finalnoj odluci žirija. Iz svake od šest polufinalnih emisija, u Superfinale direktno će otići tačka koja će osvojiti najveći broj glasova publike.

 

O SHOWU SUPERTALENT:
Licencni show naziva ‘Got talent’, jedan je od svjetski najpopularnijih TV formata, autora Simona Cowella i Kena Warwicka, u produkciji FremantleMedia. Preko 500 miliona gledatelja uživalo je u Supertalent formatu diljem svijeta, od prvog emitiranja ‘Britain’s Got Talent’ 2006. godine, do danas. Supertalent je nagrađivani globalni hit koji ruši rekorde gledanosti u cijelom svijetu. Postao je jedan od najuspješnijih brendova na svijetu i još raste. ‘Got Talent’ format emitira se u više od 50 teritorija u svijetu, a broj i dalje raste. Show predstavlja plesače, pjevače, komičare, mađioničare, iluzioniste i druge zanimljive talentirane izvođače svih uzrasta. Gdje god je show prikazan, osvaja srca gledatelja. 2014. godine, show je ušao i u Guinnessovu knjigu rekorda kao najuspješniji talent show na svijetu. Ovaj iznimno atraktivni i zabavni show se od prve do zadnje emisije odvija pred publikom i za publiku.