Nakon uspješne prošle sezone, koja je po gledanosti bila jedna od top 5 najgledanijih zabavnih emisija emitiranih u 2022. godini, zabavno-takmičarski show "Survivor" uskoro se vraća na Novu.

Ljubitelji adrenalina, napetosti, zabave i takmičenja prepunog sportskih elemenata ovog će proljeća na Novoj uživati u novoj sezoni koja garantira veliko uzbuđenje. Prošlog proljeća brojni su gledatelji svakodnevno pratili napete pustolovine odvažnih kandidata, a upravo su takmičarski karakter showa, neizvjesne adrenalinske igre, zarazni timski duh i zajedništvo među članovima timova mnoge od njih potaknuli na učestvovanje u novoj sezoni. Uprkos velikom broju prijavljenih kandidata, samo su oni najistaknutiji dobili priliku da uplove u nezaboravnu avanturu života, a njihov identitet saznat će se uskoro.

Jedan od najuspješnijih svjetskih formata u novoj sezoni na izoliranoj će lokaciji u Dominikanskoj Republici okupiti avanturiste, ljubitelje zahtjevnih izazova, rekreativce i vrhunske sportaše koji su na brojnim testiranjima kojima su bili podvrgnuti pokazali natprosječnu brzinu, spretnost, kondiciju, ali i snagu uma koja je neizostavan faktor za uspjeh u showu. Dok se s nestrpljenjem čeka ko će ove sezone ući u jedan od najzahtjevnijih show programa, ostaje sigurno da su novi kandidati spremni ljestvicu podići još više.

„Nepredvidiva, poučna, turbulentna i nezaboravna, samo su neki od epiteta kojima se može opisati sezona koja je iza nas. Neizmjerno mi je drago da je upravo ona potaknula velik broj prijava i u ljudima pobudila želju za odlaskom u avanturu života. Nedvojbeno tvrdim da će vas nadolazeća sezona ponovno uvjeriti u to da je sve moguće i ostvarivo. S nestrpljenjem čekam početak prikazivanja nove sezone, a od kandidata očekujem da prvenstveno pobijede sebe jer bez toga neće moći pobijediti nikoga. Vjerujem u to da će vrijeme i proces, koji ćemo svi zajedno pratiti pred malim ekranima, izroditi pobjednike s titulama preživjelih koji to najviše zaslužuju biti“, poručuje prošlogodišnja pobjednica Nevena Blanuša.

‘Survivor’ je show prepun iznenađenja i preokreta, a njegova popularnost kontinuirano raste širom svijeta, o čemu svjedoče brojne osvojene nagrade poput prestižnog Emmyja. Od svoje prve godine emitiranja 1997. do danas ‘Survivor’, koji je u vlasništvu medijske kompanije Banijay, broji preko 50 inačica u zemljama širom svijeta, što ga čini jednim od najvećih televizijskih fenomena u posljednjih 25 godina. Kvalitetna produkcija nesumnjivo će i ove godine gledatelje prikovati za male ekrane, a uz uzbudljiv koncept, dinamične igre i poligone te upečatljive, poticajne i dirljive životne priče kandidata dobre zabave neće nedostajati.