Kompanija Telemach koja je u vlasništvu United Grupe podijelila je radost svoje prve decenije uspješnog poslovanja u Bosni i Hercegovini donacijom kutka za zabavu i razonodu Domu za nezbrinutu djecu "Dom-porodica" u Zenici.

Štićenici Doma moći će najsavremenijim internet vezama da pristupe edukativnim sadržajima, steknu nova znanja, povežu se sa prijateljima, slušaju omiljenu muziku ili igraju najdraže igrice. Pored donacije uređaja, kompanija će štićenicima Doma pružiti svoje najsavremenije usluge potpuno besplatno.

 Zajedno već 10 godina gradimo budućnost Bosne i Hercegovine, i ova donacija je samo jedna u nizu aktivnosti kojima želimo istaći koliko nam je zajednica bitna. Čast nam je i zadovoljstvo pomoći vrijednim institucijama kao što je ova i izmamiti osmijehe na lica djece i omladine koja borave u „Dom-porodica“ u Zenici. Nismo ni sumnjali da će se svi obradovati širokoj ponudi omiljenih TV kanala i najbržoj konekciji interneta, kako bi „bindžali“ omiljene serije i filmove i slušali muzičke hitove“, izjavila je ­­­­­Hajdi Mostić predsjednica Upravnog odbora Fondacije Telemach.

JU “Dom-porodica” u Zenici djeluje već 60 godina i u njoj su dom pronašla djeca i mladi do 18 godina bez roditeljskog staranja, te djeca s posebnim potrebama. Dom kontinuirano radi na razvijanju alternativnih oblika zbrinjavanja djece, poput malih porodičnih domova, hraniteljstava, te života u zajednici uz podršku.

„Zahvalni smo Telemach-u BiH, koji je ovom gestom obradovao, kako naše štićenike, tako i sve nas uposlene u Domu. Mnogo nam znači da su naša djeca sretna, zadovoljna i da uživaju u djetinjstvu. Mi se trudimo da im to pružimo svojim radom, a uz ovu donaciju, imaće priliku da koriste najsavremeniju tehnologiju te da kroz edukativan program uče i zabavljaju se.“, izjavila je Draženka Subašić, direktorica JU „Dom-porodica“.

Kompanija Telemach ove godine slavi deceniju poslovanja u Bosni i Hercegovini. Za to vrijeme, Telemach je postao vodeći domaći provajder digitalne i analogne kablovske televizije i interneta. Telemach je kompanija koja direktno zapošljava više od 650 ljudi, a posvećena je i napretku zajednice u kojoj posluje kroz mnogobrojne akcije i pomoć različitim društvenim grupama. U okviru United Grupe u Bosni i Hercegovini posluju telekomunikacijski operater Telemach i njegovi servisi EON i Total TV, televizija i portal N1, kao i televizija Nova BiH.